Gündem Ailenin tüm fertleri evde cansız bulundu

Ailenin tüm fertleri evde cansız bulundu

12.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da 6 çocuğun dahil olduğu 8 kişilik bir aile evlerinde cansız halde bulundu. Yetkililer, gıda zehirlenmesinden şüpheleniyor

Ailenin tüm fertleri evde cansız bulundu

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Alıntepe Köyü’nde oturan Antika ve Abdulkadir Zeyat çifti ile 6 çocuğu, evde ölü bulundu. Zeyaf ailesinin
8 ferdinin, gıda zehirlenmesi ya da aydınlatmada kullanılan tüpgazlı lambadan zehirlendikleri sanılıyor. Aile fertlerinden 19 yaşındaki Kemal Zeyat’ın ise İstanbul’a çalışmaya gittiği için kurtulduğu belirtildi.
Doğubayazıt ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Ağrı karayoluna yakın Alıntepe Köyü’nde, Zeyat ailesinin kapısının kapalı olması, komşularını endişelendirdi. Önce kapı çalındı ama kapı açılmayınca durum muhtara bildirildi. Köy muhtarı İdris Çeri ile birlikte komşular, kapıyı kırarak içeri girince acı tabloyla karşılaştı.
Gıda zehirlenmesi şüphesi
45 yaşındaki baba Abdulkadir Zeylat, eşi 43 yaşındaki Antika Zeyat ile çocukları Özlem (12), Semra (17), zihinsel engelli Kenan (15), Adem (10), Erdem (8), Miraç (2) Zeyat’ın cansız bedenleriyle karşılaşan muhtar ile köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmanın ardından nöbetçi cumhuriyet savcısı da evde incelemede bulundu. İlk incelemede, olayın gıda zehirlenmesinden kaynaklandığı bulgusuna ulaşan ekipler, cesetleri otopsi için Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.
Çocuklarını evlendirecekti
Zeyat ailesi, bir ay sonra oğulları Kemal ve kızları Semra’nın düğününü yapacaktı. Her iki çocuğunun düğünü için para biriktirmek üzere Eskişehir’de inşaatlarda çalışan baba Kadir Zeyat’ın düğün hazırlıklarını yapmak için öldüğü gün ailesinin yanına geldiği öğrenildi. Komşu köye gelin gitmeye hazırlanan Semra, kardeşleri, anne ve babasıyla hayatını kaybederken, düğünü için para kazanmaya İstanbul’a giden Kemal ise aileden geriye kalan tek kişi oldu.

Yazarlar