Gündem Ailesini enkazdan çıkardı

Ailesini enkazdan çıkardı

05.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde geçen perşembe günü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde birçok kerpiç ev yıkıldı.

Ailesini enkazdan çıkardı

Önceki gece de 23.51 sularında 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelen ilçede vatandaşlar çadırlarda yaşıyor. Depremde yıkılan evlerden biri de Taşkuyu köyünde yaşayan 5 çocuk babası Hamza Dağ’a ait. Yıkılan kerpiç evde 8 yaşındaki Ayşegül ve 6 yaşındaki Gurbet Dağ isimli kız kardeşler toprak altında kalırken, anne Nazime Dağ mutfakta bayıldı. Hamza Dağ, yanında bulunan 3 çocuğunu çıkardıktan sonra toprak altında kalan 2 çocuğu için zamanla yarıştı.
Toprak altından güçlükle çıkardığı Ayşegül ve Gurbet’i dışarı bırakan Hamza Dağ, mutfakta bayılan eşi Nazime’yi ise sürükleyerek evin dışına çıkarmayı başardı.
Hamza Dağ, “Evimiz artık kullanılamaz hale geldi. Deprem anında ne kadar sallansam da o anda çocuklarımı kurtarmayı başardım” dedi.
Kedileri kayboldu
Depremden etkilenen köylerden Samsat ilçesine bağlı Akdamar köyünde yaşayan Öztürk ailesinin de depremde evleri zarar gördü. Deprem sırasında 40 günlük bebekleri hafif yaralanan aile, AFAD tarafından getirilen çadırda kalıyor.
Evleri büyük ölçüde yıkılan aile deprem öncesinde evden dışarı çıkarmadıkları, doğumlarına şahit oldukları iki kediyi depremden sonra bir daha göremedi. Aile, kedilerine canlı ulaşabilmenin hayalini kuruyor.Aile üzüntü içinde kedilerini arıyor.
‘İnşallah gelirler’
Nazmiye Öztürk, “Ben kedileri çok severim. Kendimi bildim bileli kedi beslerim. Kedim kayboldu, eşyalarım kayboldu, ben de kayboldum” dedi. Kedilerinin yıkılan evde doğduğunu dile getiren Öztürk, “Ben daha önce bunların annesini beslerdim. Sonra bunlar doğdu, bir süre sonra da anneleri öldü. İki kediyle beraber yaşardık. Ama artık bulamıyorum. İnşallah bir yerden çıkıp gelecekler” dedi.