Gündem Ailesinin geçimini sağlıyordu

Ailesinin geçimini sağlıyordu

11.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehitlerden Uzman Çavuş Halil Gedik’in Turhal ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi, oğulları Gedik’in arkadaşları tarafından telefonla aranmaları üzerine öğrendi.

Ailesinin geçimini sağlıyordu

Dört çocuklarından tek erkek evladını kaybeden Nihat-Melahat Gedik çifti acı haberle yasa boğuldu. Belediye ekipleri tarafından mahallenin girişine Türk Bayrağı asılırken, 112 acil servis ekibi de evin önünde hazır bekletildi. Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Turhal’ın geçtiğimiz hafta Hakkari Çukurca’da şehit düşen Uzman Onbaşı Enes Pelit’i son yolculuğuna uğurlandığını hatırlatarak, “Henüz üzerinden bir hafta geçmeden Turhal yeniden bir şehit haberi ile yine acı bir gün yaşıyor.
Halil Gedik beş yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Sosyal medyada arkadaşları paylaşım yapmışlar, ailenin bu şekilde haberi olmuş. Babası inşaat işçisi. Her zaman olduğu gibi şehitlerimiz fakir aile çocuklarından çıkıyor. Bu ailemiz de yine fakir bir ailenin çocuğu. Ailenin en büyük geliri şehit oğullarının göndermiş olduğu maaş” dedi.
Ankara’ya şehit ateşi düştü
Fırat Kalkanı harekâtında şehit düşen 3 askerden Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu’nun Ankara’nın Sincan İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin annesi Cemile ile babası Halil Türkoğlu’na askeri yetkililer acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından şehit evine Türk bayrağı asılırken, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu. Şehidin evli olduğu ve çocuğunun olmadığı öğrenildi. l TAHSİN GÜNER DHA