Gündem Ailesiyle Konya’ya gelip ev kiralamış

Ailesiyle Konya’ya gelip ev kiralamış

04.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reina katliamcısı teröristle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Kırgızistan’dan gelen teröristin eşi ve iki çocuğuyla Konya’ya gelip bir ev kiraladığı belirlendi. Katliamcı teröristin eşi de gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldü

Ailesiyle Konya’ya gelip ev kiralamış

Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden teröristle ilgili yapılan ihbarlar sonucu Konya’da üç farklı adrese baskın yapıldı. Alınan bilgilere göre iki çocuğu ile birlikte geldiği Konya’da kiraladığı dairede kalan teröriste evi kiraladıkları belirtilen emlakçılarla birlikte eşi de gözaltına alındı. Teröristin eşinin verdiği ilk ifadesinde saldırıyı televizyondan duyduğunu belirterek, “Değil DAEŞ üyesi eşimin sempatizan bile olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre, saldırganla ilgili gözaltı işlemleri ve soruşturma sürerken Suriye’den geçen kasım ayında aile görünümü vererek dikkat çekmemek için eşi ve iki çocuğu ile birlikte Konya’ya geldiği belirtilen teröristin bu kentte ilişki kurduğu kişiler belirlendi.

Emlakçılar gözaltında

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki akşam teröristin görüntüsünün yayınlanmasının ardından yapılan ihbarlar ve istihbarat çalışmalarının ardından teröristin, Selçuklu Bosna Hersek Mahallesi’ndeki stüdyo tipi evlerde kalan yabancı uyruklu üç aile ile temasa geçtiği saptadı.

Polis Selçuk Üniversitesi yanındaki üç eve önceki gece 23.30 sıralarında baskın yaptı. Yabancı uyruklu ailelerin Reina saldırısından hemen sonra evleri terk ettikleri belirtilirken iki emlakçı gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan emlakçılar yabancı uyruklu bazı ailelerin ev kiraladıklarını ancak Reina baskınını yapan teröriste ve ailesine ev vermediklerini öne sürdü.

Haberin Devamı

Bu arada saldırganın eşinin de Konya’da gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

İHA’nın haberine göre, terörist Kırgızistan’dan eşi ve iki çocuğuyla 20 Kasım’da uçakla İstanbul’a geldi. Buradan karayolu ile önce Ankara’ya giden terörist ve ailesi karayolu ile 22 Kasım’da Konya’ya geçti.

Ailesiyle Konya’ya gelip ev kiralamış

(Caninin, ailesiyle Konya’da kiraladığı bu evde kaldığı iddia edildi.)

Üç aylık peşin vermiş

Konya’da aylık bin 100 TL kira ödeyerek stüdyo daire kiralayan terörist, üç aylık kirayı peşin verdi. İddiaya göre, terörist iş bulmak amacıyla Konya’ya geldiğini söyledi. Teröristin saldırı için karayolunu kullanarak İstanbul’a gittiği bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan eşi ise ilk ifadesinde “Saldırıyı televizyondan öğrendim. Değil DAEŞ üyesi eşimin sempatizan bile olduğunu bilmiyordum” dedi.

Otogara tek başına gelmiş

İstanbul’daki ünlü Reina Kulübü’ne saldırı düzenleyen teröristin Konya Şehirlerarası Terminaline geldiği anın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde teröristin rahat tavırlarla yürüyerek elleri cebinde geldiği, yanında eşya, çanta veya başka bir kişinin olmadığı görüldü. Teröristin aynı gün otobüsle İstanbul’a gittiği belirtildi.