Teknoloji Airbnb Mekan Kiralama Şirketi, Tek Yatırımla 20 Milyar Dolar Kazandı!

Airbnb Mekan Kiralama Şirketi, Tek Yatırımla 20 Milyar Dolar Kazandı!

30.06.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

Her bütçeye uygun mekanlar kiralayan Airbnb şirketi, 1 milyar dolarlık yatırım ile 20 milyar dolar kazanç elde etti! İşte o yatırımın detayları… Geçtiğimiz Mart ayında konaklama endüstrisinin paylaşım ekonomisine sağladığı...

Airbnb Mekan Kiralama Şirketi, Tek Yatırımla 20 Milyar Dolar Kazandı

Her bütçeye uygun mekanlar kiralayan Airbnb şirketi, 1 milyar dolarlık yatırım ile 20 milyar dolar kazanç elde etti! İşte o yatırımın detayları… Geçtiğimiz Mart ayında konaklama endüstrisinin paylaşım ekonomisine sağladığı büyük desteklerle iş dünyasının önemli şirketlerinden biri olan Airbnb’nin, dev bir yatırım alacağına dair sızıntılar yayılmıştı. Sızıntının doğrulanması yaklaşık 3 ayı bulurken aralarında Fidelity’nin de bulunduğu Asyalı yatırımcılardan şirkete gelen 1 milyar dolarlık yatırım, Airbnb’ye güç kattı. TechCrunch tarafından sızdırılan yatırım iddiaları, şirketin Nisan 2014 tarihinde resmi olarak açıkladığı 475 milyon dolarlık mali değerinin üstüne 20 milyar dolar daha ekledi.

Haberin Devamı

HomeAway’in dişli rakiplerinden biri olan mekan kiralama şirketi Airbnb, dünyanın en popüler/lüks hotellerinin de yer aldığı pazar payı yüksek şirketler listesinin 3. Sırasına yerleşmeyi başardı. Listenin ilk iki sırasında ise Hilton ve Marriott Hotel bulunuyor. Airbnb, Amerika'da popüler bir durum olan evin kullanılmayan bir bölümünün kiralamak isteyen ev sahipleriyle iletişime geçerek, müşteri bulan bir şirket olarak ün kazandı. Şirketin, konaklama konusunda her türlü hizmet sağladığını da unutmadan paylaşalım.