Gündem Ajda Pekkan kimdir?

Ajda Pekkan kimdir?

24.08.2016 - 10:42 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Harbiye Cemil Topuz Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirdiği muhteşem performans ile dikkatleri üzerine çeken Ajda Pekkan kimdir? Yıllardır Türkiye'nin önde gelen ses sanatçılarından olan Ajda Pekkan kaç yaşındadır? İşte merak edilen detaylar ile Ajda Pekkan...

Ajda Pekkan kimdir

Ajda Pekkan geçtiğimiz akşam Harbiyede gerçekleştirdiği konser ile tüm gözleri üzerinde topladı. Başarılı ve tecrübeli sanatçı Ajda Pekkan Yıldızlı Geceler kapsamında sahne aldığı gecede hayranlarına muhteşem bir gece yaşattı. Peki Ajda Pekkan Kimdir?

Haberin Devamı

AJDA PEKKAN'DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşen konserde konuşan Pekkan, "Biz her zaman bir arada daha güçlüyüz. Dimdik ayaktayız. Şimdi sizinle kardeşliğin resmini yapmak istiyorum." diyerek, hayranlarını ayağa kalkıp el ele tutuşmaya davet etti.

Bugünlerde birlikte olmaya ve el ele vermeye ihtiyaç olduğunu anlatan Pekkan, "Sizin için bugün en güzel şarkılarımı seslendireceğim. Bu şarkıları, yıldızlara söyleyeceğiz. Birlik olmayı, kardeş olmayı hep birlikte burada hissedelim." dedi.

AJDA PEKKAN KİMDİR?

Ayşe Ajda Pekkan (d. 12 Şubat 1946, İstanbul), Türk şarkıcı ve oyuncu. "Süperstar" ve "Diva" lakaplarıyla adlandırılmaktadır. İlk olarak sinema oyunculuğuyla sanat kariyerine giriş yapan Ajda Pekkan, 1964'te B-yüzü olarak yayınlanan ilk kaydı "Göz Göz Değdi Bana"nın ardından ilk 45'liği "Her Yerde Kar Var"ın beğenilmesi üzerine müzik hayatına atıldı. 1977'de yayınladığı Süperstar albümünün getirdiği başarı ile de Türkiyede "Süperstar" olarak anılmaya başladı. Albümün ardından günümüze dek Süperstar adıyla yayınladığı 3 albüm daha yayınladı. Sanatçı kariyerinde "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Bambaşka Biri", "Hoşgör Sen" ve "Uykusuz Her Gece" gibi şarkılarıyla Türk müzik tarihinde önemli bir rol oynadı.

Haberin Devamı

33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de lâyık görülen sanatçı uluslararası anlamda pek çok yerde konserler vermiş, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Japonca olmak üzere daha pek çok dilde şarkılar söylemiştir. Ajda Pekkan ulusal kamuoyunda da Türk pop divası olarak adlandırılır.

üksek satış grafiği yakalayan 1998 tarihli The Best of Ajda albümünü takiben, 2000 yılında çift CD&MC formatındaki Diva albümü piyasaya çıktı. Bu albümde Ajda Pekkan'ın eski şarkılarının yeni yorumlarının yanı sıra, "Mutlu Bütün Şarkılar" ve "Aşka İnanma" gibi iki yeni şarkı ve kardeşi Semiramis Pekkan'ın eski şarkılarından "Dert Ortağım Benim" ile "Bu Ne Biçim Hayat"ın da Ajda Pekkan yorumları yer aldı. Başarı elde eden bu albümden çıkan "Bir Günah Gibi" şarkısı Claude Challe'nin "Buddha Bar" serisinde yer aldı.

Haberin Devamı

2000 yılında Monako'da düzenlenen Monte Carlo Sporting D'été Müzikholü'nde çeşitli sanatçılarla birlikte sahne alan Ajda Pekkan için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "Prestige de la Turquie avec Ajda Pekkan" üst başlıklı Türkiye'yi tanıtıcı kısa film hazırlatıldı. 1960 ve 1980'li yıllar arasında pek çok filmde fon müziği olarak kullanılan Ajda Pekkan'ın seslendirdiği şarkılarından sonra Ajda Pekkan'ın sesi, 2001 yılı içerisinde sinemalarda gösterime giren Ferzan Özpetek'in yönetmenliğini yaptığı eşcinsellik temalı Cahil Periler filminde "Bambaşka Biri" ve Meksika'da yayınlanan bir pembe dizide de "Bir Günah Gibi" şarkıları ile yer aldığı filmlerin soundtrack olmuştur. Sadece şarkı söyleyerek kendini istediği kadar ifade edemediğini düşünen ve 60'lardaki beyaz perde macerasını yeniden tatmak isteyen Ajda Pekkan 2002 yılında Şöhret Sandalı adlı sinema filminde Ediz Hun ve Halil Ergün'le başrolleri paylaşmıştır. Oya Demirtok'un yapımcılığını yaptığı, Ayşe Ersayın'ın yönetmenliğini üstlendiği bu film hâlen sinemalarda gösterime girmemiştir.

Haberin Devamı

2003 yazında üç yıllık bir aranın ardından Sen İste ile yeniden sevenleriyle buluşmuştur.

2009 baharında Serdar Ortaç'tan "Resim" adlı bir beste alan Pekkan, 21 Mayıs tarihinde bu şarkıyı single olarak yayınlayadı ve 22 Mayıs'ta Beyaz Show'da ilk kez seslendirdi. 2011 Haziran tarihinde Yakar Geçerim adlı single albümü yayınlandı. Bu çalışmasını sırasıyla Farkın Bu, Yakarım Canını, Klasik Türk Müziği şarkılarından oluşan Muazzez Abacı ile düet yaptığı Ajda Pekkan & Muazzez Abacı ve Ara Sıcak albümleri izledi.