Siyaset 'Ak güvercin Şişli’ye konacak'

'Ak güvercin Şişli’ye konacak'

11.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 31 Mart için iddialı. Şişli’ye garanti gözle bakan Sarıgül, CHP’den istifası için şunları söylüyor: “Yıllardır mücadele etmekten yorulmayan ben, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum. Şimdi önümüze bakmanın zamanı”

Ak güvercin Şişli’ye konacak

Ak güvercin Şişli’ye konacak
- CHP’den bekliyorduk fakat bir anda istifa haberiniz geldi ve DSP’ye geçtiniz. Neler oldu?

Haberin Devamı

Yıllardır çalışmaktan, koşmaktan, mücadele etmekten yorulmayan ben, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum. Yeni Şişli mücadelemde önüme konulan engelleri aşmak için, CHP’den üzülerek istifa ettim ama artık önümüze bakmanın ve Şişli’yi konuşmanın zamanı. Ben şu an sadece Şişli’yi düşünüyorum. Orada halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için kafa yoruyorum. Gece gündüz sahadayım. Vatandaşım beni yalnız bırakmıyor ben de vatandaşımı.

- CHP içinizde bir burukluğa neden oldu mu?

Üzüntüler elbette var ama dediğim gibi geçmişe üzülerek başarı elde edilemez. Şimdi geleceğe umutla bakmanın zamanı. 1 Nisan’da güneş Şişli’den doğacak ve hiç batmayacak. Ak güvercin Şişli’ye konacak. Şişli’nin geceleri bile güzel olacak.

Haberin Devamı

- CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun sizinle ilgili net olduğunu söylemiştiniz. Bu yönde kırgınlığınız söz konusu mu?

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuda net olduğunu biliyordum ama o da sanırım çevresindeki ekibi aşamadı. O nedenle kendisine saygı duymaya devam ediyorum. Benim asıl DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a ve arkadaşlarına teşekkür etmem lazım. Onlar kendilerine yakışanı yaptılar. Evlatlarına, kardeşlerine DSP’yi açtılar. Ben Şişli halkına güveniyorum. Şişlili yurttaşlarıma güveniyorum. Cevabı sandıkta onlar verecek herkese.

‘Şişli’nin ışığı söndü’

- Hiç mi siteminiz yok?

Hayır, gayet mutluyum. Ben Şişli’yi alacağımdan son derece eminim. Bütün insanımızın mutlu olması için ak güvercin güzel haberlerle geliyor. 31 Mart akşamı Şişli’nin tepesine konacak. Anketlere baktığımızda muazzam. Bu durum oy oranımızı da ciddi oranda artırdı. Sokak sokak dolaşıyorum, her gün 10 kilometre yürüyorum. Yurttaşlarımın sokakta ilgi, alakasını görüyorum. Bütün yurttaşlarımız bana diyor ki, “Şişli’nin ışığı söndü, Şişli’yi neden bıraktın?.” Ayrıca mağdur olduğumuzu binlerce mektuplarla yurttaşlarımıza anlattık. Bir de sistemi koymak lazım. Yani ana muhalefetin belediye başkan adaylarını, belediye başkanı olmadığı yerlerde 1 yıl önce, olan yerlerde de en az 6 ay önceden açıklaması lazım. Adam mevcut belediye başkanı ve bir sabah kalkıyor ki bir aday açıklanmış, ertesi gün bir tane daha. Hiç unutmuyorum, Çekmece’de 34 tane aday adayı vardı. Onlardan birini atadılar, 33 tanesi kırıldı. Beşiktaş’ta 52 tane aday adayı vardı. Ne oldu onlar?

Haberin Devamı

‘Ak güvercine evet’

- Şişli yaşlı nüfusun çok olduğu yerler. Siz de buradan anlatın, nasıl oy kullansınlar?

Ak güvercini hemen hemen bilmeyen yok. Ama bunları biz Sarıgül’e evet, DSP’ye evet, ak güvercine evet diyerek mektuplarımızı her kapının altına atıyoruz. Evlere ne götürüyoruz? Bir DSP kalemi. Bir tane Sarıgül. Bir tane defter, bir tane de kupa götürüyoruz. Ne ile götürüyoruz bunları? Şişli plastik sevmez kampanyasını biz 2006’da başlatmıştık. İktidar daha yeni yaptı. DSP markası yıpranmış bir marka değil. Bu marka temiz bir marka ve Şişli seçmenine çok sempatik geldi. Biraz tanınmaya ihtiyacı var. Biz de tanıtmakta zorluk çekmiyoruz. Ak güvercin dediğimiz zaman bütün kapılar açılıyor. Ak güvercin ismi Şişli’ye yabancı bir isim değil.

- Eğer seçimi kazanırsanız Şişli’de neler yapmak istiyorsunuz?

Haberin Devamı

İlk yapacağımız iş telefonların başına canlı, bizi yaşayan arkadaşlarımızı koyacağız. Belediyenin ruhu olacak. Bizi aradığınızda karşınızda canlı bir insan bulacaksınız. Vatandaş sıkıntısını anlattıktan 3 dakika sonra arkadaşlarımız orada olacak. İki, Şişli Belediyesi’nde gün batmayacak. 24 saat telefonların başında nöbetçi arkadaşlarımız olacak ve 24 saat belediyenin ışıkları sönmeyecek. İlk gün yapacağımız uygulama bu olacak.

- Peki ya kazanamazsanız?

Sıfır ihtimal. Bizim bir örgütlenme modelimiz var. Ve bütün rakiplerimizden 40 bin oy daha fazla alırız. Kapı kapı dolaşıyoruz ve o kapılar bize sevgiyle açılıyor. Zaten o sevgiyi görmeseydim aday olmazdım.

- Sosyal belediyecilik olmazsa olmaz. Bu dönem neler olacak?

Mahallelerde gündüz alzheimer konaklama merkezleri yapacağım. Çağımızın hastalığı. Özellikle 70 yaş üzeri büyüklerimizi bu merkezlere davet edeceğiz ve orada hocalarımızla zihin çalışmaları yaptıracağız. Alzheimer zihin çalışmadığı için oluyor. Her mahallede bu merkezler olacak. Ben Türkiye’de ilk defa Alzheimer konaklama merkezini yapan belediye başkanıyım. Mahallelerde ilk defa çocuk evleri kuracağım. Anne baba çalışıyor diyelim. Anneanne bakıyor. Ama bir yere gitmek istiyor iki üç saatliğine. Gelecek çocuğunu bize bırakacak. İşini halledecek. Türkiye’ye ilk defa çocuk evleri geliyor. Her mahallede kreşler açacağım. Çünkü kreşler çok pahalı. İnsanlar ödeyemiyor. Benim geçmişte açmış olduğum kreşler vardı. Bu kreşlere yaklaşık 250 lira ödüyorlardı. Mutlaka Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapacağım. Şişlili kadınlarımızın beş yıldızlı otel ayarındaki hastanelerde doğum yapmalarını istiyorum. Mütevazı mahallelerimde yaşayan kadınlarımız bundan sonra doğumlarını beş yıldızlı otellerde yapacaklar.

Haberin Devamı

Ak güvercin Şişli’ye konacak

‘Sahipsiz hayvan kalmayacak’

Sokak hayvanlarının artık sahipsiz ve aç kalmayacağını belirten Sarıgül şunları söyledi: “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi açacağım. Burada konaklama da olacak. “Kısırlaştır, yerinde yaşat”, “Kap bizden, su sizden” projeleri devam edecek. Bu hastanede yurttaşlarımız bize telefon açtıkları andan itibaren hayvanlarını alacağız, kısırlaştıracağız, küpelerini takacağız. Aşılarını yapıp evlerine bırakacağız. Hiçbir ücret almadan. Yurttaşlarımız tatile giderken de hayvanlarını bize bırakabilecekler. Ambulanslarımızla alacağız. Türkiye’de ilk defa bir kamu kuruluşu hayvanları otelinde ağırlayacak. Şişli Türkiye’nin ilk hayvan hastanesi oteline kavuşacak. Artık sokaklarda sahipsiz ve aç hiçbir hayvan kalmayacak. Yurttaşlarımız ücretsiz olarak hayvanlarını otelimize bırakabilecekler. 7/24 ambulans hizmeti verilecek.”

‘Veliler artık para ödemeyecek’

Ak güvercin Şişli’ye konacak

- Şişli halkının sizden beklentisi ne?

Eskiden adından çok söz ettiren bir ilçeydi Şişli. Şişli halkı şu anda mutsuz, enerjileri düşük. Bayramlar, yeni yıllar bir başkaydı. Şu anda Şişli’nin katma değeri düştü. Emlak değerleri düştü. Çekim merkezi olmaktan uzaklaştı. Her ülkenin önemli ilçeleri vardır. İstanbul’un da en önemli ilçesi Şişli’ydi. İstanbul’un kalbiydi. Ama şimdi öyle değil. Biz tekrar Şişli’yi canlandıracağız, esnafımızı, ekonomiyi canlandıracağız. Özellikle okullarımızda muazzam bir çalışma yapacağız. Öğretmenlerimize Silivri’de bir Şişli Kent kurmak istiyorum. 110 metrekarelik dairelerini vermek istiyorum. En büyük hayallerimden biri de bu. Çünkü ben sınıf öğretmeniyim. Hiçbir veli okullara tek kuruş ödeme yapmayacak. Okulları zaten ben yaptım. Okulların her şeyini biz planlayıp muhteşem hale getireceğiz. Yaz dönüşü Eylül 15’ten itibaren Şişli o yüksek enerjisini tekrar yakalayacak. Ankara’dan, Edirne’den, Tekirdağ’dan tur yapacaklar, Şişli’yi gidip görelim diye. Mesela Abdi İpekçi Caddesi’nin en tepesini üzerini şeffaf şekilde kapatmak istiyorum. Orayı İstanbul’un en büyük açık hava AVM’si olarak düşünüyorum. Aynı şekilde Rumeli Caddesi’ni de yapmak istiyorum.

Ak güvercin Şişli’ye konacak

Şişli’ye sanat gelecek

Şişlili gençlerin önünü açmak ve geleceğini parlatmak için projeler gerçekleştireceğini söyleyen Mustafa Sarıgül, “Şişli’yi Türkiye’nin kültür başkenti yapacağım. Şişli’de mutlaka büyük bir kütüphane yapacağız. Birkaç noktada da yapabiliriz. Önemli ihtiyaç var. Okuma alışkanlığını çoğaltmamız lazım. Moda Akademisi kuracağız. Özellikle Nişantaşı modanın başkenti. Hem çok iyi stilistler yetişecek hem de gençlerin önünü açacağız. Sanata ve kültüre çok önem vereceğiz. Herkes şunu bilecek. Şişli’ye sanatı getireceğiz. Öte yandan Şişli’nin bir takımını ya basketbolda ya da futbolda birinci lige çıkarmayı planlıyorum. Şişli’deki bütün spor klüplerine destek vereceğim. Bir klüpte ortalama 600 evladımız spor yapıyor. Onların önünü açacağım. Feriköy Stadı’nı yıkıp yeniden yapacağım. Altında 3 bin araçlık otopark olacak. Doğa dostu bir stad olacak. Kendi enerjisini kendisi üretecek. Feriköylüler sporlarını burada yapacaklar. Feriköy’de otopark sorununa son vereceğiz. Bölgedeki tüm okullar törenlerini, spor müsabakalarını, konserlerini burada yapacaklar” ifadelerini kullandı.