Ankara "Ak Kadınlar"In Mobil Ketem Farkındalığı

"Ak Kadınlar"In Mobil Ketem Farkındalığı

05.06.2018 - 16:21 | Son Güncellenme:

.

Ak KadınlarIn Mobil Ketem Farkındalığı

İZMİR (AA) - AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, kanserde erken teşhisin can kurtardığına dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'na kurulan Mobil Kanser Erken Teşhis Araştırma ve Eğitim Merkezi (KETEM) tırını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kadın Kolları İlçe yöneticileriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan KETEM'in pembe tırını ziyaret eeden Yıldırım, burada görevli sağlık görevlileri ile görüştü.

- "KETEM hizmetleri ücretsiz"

Kanser konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Yıldırım, KETEM'in hizmetlerinden kanser taraması yaptırmak isteyen kadınların ücretsiz yararlanabildiğine dikkat çekti.

Tam teşekküllü bir hastahanede yapılan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramalarının meydana gelen KETEM tırında yapılabildiğini belirten Yıldırım, bunun insan odaklı hizmetin göstergesi olduğunu söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Meydanda bekleyen tıra Aliağa'daki tüm kadınlar gelip kontrollerini ücretsiz olarak yaptırabilirler. Sağlıklı bir toplum için sağlık kontrolleri çok önemli. Hep söylenilen gibi erken teşhis hayat kurtarıyor. Çağımızın hastalığı olan kanser hastalığı ile el birliği ile mücadele etmeliyiz.

Haberin Devamı

AK Parti hükümetleri iş başında olmadan önce bu tarama testlerini yaptırabilmek için günlerce hastane kapılarında beklenilen dönemleri yaşadık. Artık bu hizmet ücretsiz olarak vatandaşımızın ayağına kadar geliyor. Biz de erken teşhisin önemi ve bu merkezin hizmetleri konusunda farkındalık oluşturmak istedik."