Siyaset ‘Devletin temeli adalettir’

‘Devletin temeli adalettir’

02.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul seçimleri için kanaat önderlerinden destek isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Asıl ihtiyaç duyduğumuz şey; adalet, sevgi, hoşgörüdür. Devletin temeli adalettir” dediği belirtildi

‘Devletin temeli adalettir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iftar programında buluştuğu kanaat önderlerinden, İstanbul seçimleri için destek istedi. Kılıçdaroğlu’nun seçim iptaliyle bir “mağduriyet” oluştuğunu belirterek, “İstanbulluların elini vicdanına koyarak Ekrem Bey’i yeniden seçmesi lazım. İmamoğlu kazanırsa Türkiye’de demokrasi kazanmış olacak, hak yerini bulacak” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul’da aralarında dini kanaat önderlerinin de bulunduğu bazı hemşehri derneklerinden temsilcilerle iftarda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna duyurulmadan basına kapalı olarak gerçekleşen programda, katılımcıların Kadir Gecesi’ni kutlayarak adaletin önemini vurgulayan bir konuşma yaptığı bildirildi.

‘Asıl ihtiyaç hoşgörü’

Kılıçdaroğlu’nun, “Asıl ihtiyaç duyduğumuz şey; adalet, sevgi, hoşgörüdür. Devletin temeli adalettir. Adaletli davranacak olanlar en başta yöneticilerdir. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Allah hiç kimseye kul hakkı yedirmesin. Mevlana diyor ya ‘adalet bir kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur, bütün kainat onun etrafında döner’ adalet budur. Hani bir İranlı diyor ya, ‘dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez’ adalet budur” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Hak yerini bulacak’

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edildiğini anımsatarak, şu mesajları verdi:

“Ekrem Bey kazandı, mazbatasını aldı, görevine başladı ama seçimi iptal ettiler, mazbatasını geri aldılar. Bir mağduriyet var, bir hak gaspı var. Dolayısıyla tüm İstanbulluların elini vicdanına koyarak Ekrem Bey’i yeniden seçmesi lazım. İmamoğlu kazanırsa Türkiye’de demokrasi kazanmış olacak, hak yerini bulacak. Siz kanaat önderleri de bu süreçte önemli bir role sahipsiniz. İmamoğlu’na hakkın yerini bulması için destek olmanızı bekliyoruz.”