Çorum AK PARTİ ALACA TEŞKİLATINDAN İFTAR YEMEĞİ

AK PARTİ ALACA TEŞKİLATINDAN İFTAR YEMEĞİ

21.07.2014 - 19:33 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ ALACA TEŞKİLATINDAN İFTAR YEMEĞİ

Çorum’un Alaca AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından iftar yemeği verildi.
İftar yemeğine Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye meclis ve parti üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yeni bir seçim sürecine girildiğini ve bu sürecinde başarılı bir biçimde tamamlanması için gereken gayreti göstereceklerini belirtti.
10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimini yüzyılın ve Türkiye’nin tekrar koşacağı başlangıç seçimi olarak niteleyen Ceylan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanımız ilk turda seçimi kazanacağını belirtti.
Bu seçimlerin ilk kez cumhurun reisini seçim olacağını ve halkın kendi istikrarını sandığa yansıtacağını dile getiren Ceylan, Türkiye’de istikrarın değişimin devam etmesi için ilk turda cumhurbaşkanının seçilmesinin gerektiğini kaydetti.
Konuşmasında çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nu da eleştiren Ceylan, “Şu mübarek günde Filistinde, Gazzede üzerine bomba yağan Müslümanlar için başbakanımız her türlü girişimde bulunuyor ve İsrail’e her türlü laneti okuyarak ta akan kanı durdurmak için elinden geleni yapıyor. Diğer aday ise, İsrail ile Filistin arasında ki soruna bizim müdahale etme hakkımız yok biz kararsız kalalım diyen bir adam, oda Ekmelettin İhsanoğlu fark burada. Bir tarafta ‘yine ben icraatın başında olacağım Çorumun, Alacanın sorunları ile ilgilenmeye devam edeceğim’ diyen, bir başbakan, diğer tarafta ‘Cumhurbaşkanlığı temsili bir makamdır, hiçbir yürütme ile ilişkisi olmaz’ diyen bir Ekmelettin İhsanoğlu, aradaki fark bu. Biri Ahmet Necdet Sezer gibi Cumhurbaşkanlığı yapacağım diyen bir adam diğeri Başbakanlığı döneminde olduğu gibi ülkem için çalışacağım diyen Tayyip Erdoğan. Alaca referandumdan aldığı yüzde 82 ile Çorum birincisiydi. Cumhurbaşkanlığında da an bu oranda oy almamız gerekiyor. Türkiye sınırları içerisinde yaşayan AK Partili olsun olmasın herkesin Başbakan Erdoğan’a vefa borcu vardır” diye konuştu.
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, 30 Mart yerel seçimlerinde MHP, CHP ve paralel yapı ittifakına rağmen çok büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek, “Bu başarıda sizin çaba ve gayretleriniz çok fazla, bu vesile ile de bir araya geldiğimiz bu akşamda yerel seçimlerdeki desteklerinizden ve çalışmalarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında Alaca Belediyesi olarak her gün 4 bin aileye sıcak yemek ve 4 bin adet pide dağıtımı yapıyoruz. Aynı zamanda bu yıl iftar çadırı uygulamasını kaldırdığımız için 750 fakir ve yardıma muhtaç ailenin evine sıcak yemek götürüyoruz. Ramazan ayı rahmet ayı yardımlaşma ayı bizde belediye olarak elimizden geldiği ölçüde yardımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz’de, 30 Martta elde edilen başarının tüm teşkilatın çaba ve gayretleri sonucu ortaya çıktığını söyledi. Geride bıraktığımız diğer seçimler gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Alaca’nın üzerine düşeni yapacağını belirterek, “Belediye başkanımızın ifade ettiği gibi 30 Mart yerel seçimlerinde sizlerin çabası ve emekleri ile ittifaklara rağmen seçimden başarıyla çıkmanın gururunu hep birlikte yaşadık. İnşallah önümüzde bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve bu seçimde de sandıklara sahip çıkarak Alaca’nın birliğini Alaca’nın gücünü Başbakanımıza hediye olarak göndermeyi arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.