Ankara Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Kıtay:

Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Kıtay:

14.12.2017 - 18:14 | Son Güncellenme:

"Yanan ormanlık alanda kül olan ağaçların yerlerine daha fazla fidan dikerek, Hakkıbey Yarımadası'ndaki bu bölgeyi eski haline halkımızın ve sanatçılarımızın da destekleriyle dönüştüreceğiz."

Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Kıtay:

BALIKESİR (AA) - AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay, Tabiat Parkı'nda çıkan yangında zarar gören 20 dönümlük alanla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kıtay, ağaçlandırılma çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Yangından dolayı büyük üzüntü duyduklarını hatırlatan Kıtay, şunları kaydetti:

''Yaşanılan bu orman yangını sadece tabiat parkımız sınırları içindeki canlıları değil, hepimizin yüreğini yakmıştı. Sağolsun Orman ve Su İşleri Bakanımız yangının hemen akabinde oldukça geniş bir yelpazede hassas çalışmaların yürütülmesini sağlayarak, bölgenin yeniden yemyeşil hale getirilmesinin de öncüsü oldu. Bu konuda başta Balıkesir Valiliğimiz olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, Ayvalık Kaymakamlığımız ve Ayvalık Belediyesi de ellerinden gelen tüm destekleri vererek bu sürecin bu aşamaya gelmesini sağlamışlardır. Ağaçlandırma çalışmalarının ardından bölge daha iyi bir şekilde korunacak. Yanan ormanlık alanda kül olan ağaçların yerlerine daha fazla fidan dikerek, Hakkıbey Yarımadası'ndaki bu bölgeyi eski haline halkımızın ve sanatçılarımızın da destekleriyle dönüştüreceğiz."