Bayburt Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yumak:

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yumak:

18.01.2018 - 11:58 | Son Güncellenme:

"(Bayburt-Gümüşhane Havalimanı projesi) 15 yıldır kesintisiz olarak insan odaklı hizmet anlayışıyla yerelde ve genelde icraatlar yürüten AK Parti hükümetlerimizin bu anlayışının bir tezahürüdür"

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yumak:

BAYBURT (AA) - AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt - Gümüşhane Havalimanı Projesi'ne ilişkin olarak, "15 yıldır kesintisiz olarak insan odaklı hizmet anlayışıyla yerelde ve genelde icraatlar yürüten AK Parti hükumetlerimizin bu anlayışının bir tezahürüdür." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yumak, partisinin il başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Bayburt'ta yapımı devam eden bazı yatırımlarla ilgili açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Kasım 2017'de AK Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi'nin gerçekleştirildiğini anımsatan Yumak, "Cumhurbaşkanımızın bu kongrede, Bayburt - Gümüşhane Havalimanı'nın 2019 yılında tamamlanacağını ve 2019 yılı seçim çalışmaları için kendisinin Bayburt'a bu havalimanından geleceğinin müjdesini de vermişti. Bu müjdeli haberin ardından önceki gün havalimanının altyapı ihalesi gerçekleştirildi." dedi.

Yumak, bu gelişmenin 1989'da il olan Bayburt'un 30 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesi anlamına da geldiğine dikkat çekerek, "İlimizin bu hayalini gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Maliye Bakanımız Naci Ağbal'a ve emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yapımına geçen yıl başlanan devlet hastanesi inşaatının da hızla devam ettiğini belirten Yumak, "Hastenemiz toplam 5 bloktan oluşacak. Ayrıca hastanemizde 55 poliklinik, 12 yataklı klinik, 7 ameliyathane, 25 yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastalarımızın tedavileri süresince kalacağı her odada lavoba ve duş sistemi de olacak. Yine bu hastanemize entegre olarak Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimizde de yeni entegre hastanelerimiz inşa edilecek." ifadelerini kullandı.

Yumak, Türkiye'de uygulanan ilk projelerden biri olan Kültür Han Projesi'nin yapımına da bu yıl içerisinde başlanacağını dile getirerek, "Kültür Han'da çok amaçlı salonları, ticari alanlar, fuaye alanları, müze ve sosyal kullanım alanları yer alacak." dedi.

Yumak, Bayburt'taki askeri kışlaya kurulacak 3 komando taburuyla kentteki asker sayısının 2 bin 500'e ulaşacağını, Arpalı beldesinde kurulacak yeni kışla ile bu sayının 3 binin üzerine çıkacağını kaydetti.

Yumak, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bayburt'a kazandırılacak 4 bin kişilik spor salonunun yapımına da bu yıl başlanacağını söyledi.