Siyaset AK Parti'de büyük gün... Mahir Ünal: 'Yeni arkadaşlar yeni sorumluluklar üstlenecek'

AK Parti'de büyük gün... Mahir Ünal: 'Yeni arkadaşlar yeni sorumluluklar üstlenecek'

18.08.2018 - 10:15 | Son Güncellenme:

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı.  Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Kongre öncesi konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bugün yeni arkadaşlar gelecek. Daha çok genç olacak, daha çok kadın olacak. Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler" dedi.

AK Partide büyük gün... Mahir Ünal: Yeni arkadaşlar yeni sorumluluklar üstlenecek

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'ne il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı. Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

DEV EKRANLARDAN TAKİP EDİYORLAR

Haberin Devamı

Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

TANITIM FİLMİ YAYINLANACAK

Haberin Devamı

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yapacak. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlenecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek. Seçimlerin ardından Başkan Erdoğan teşekkür konuşması yapacak.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, canlı yayınında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. AK Partili Ünal, yayın esnasında bütün salonun AK Parti’nin şarkılarından biri olan ‘Dönmem geri senin yolundan’ şarkısını hep bir ağızdan söylenmesi karşısında duygulandı ve kendisi de şarkıyı söyledi.

Ünal salonun hep bir ağızdan şarkı söylemesi hakkında şunları söyledi:

“Sevginin, muhabbetin, aidiyetin ve bir ülkeyi sevmenin duygusunu yaşıyoruz. Biz diyoruz ki AK Parti bir millet aşkı hikayesidir. Recep Tayyip Erdoğan'ın da hikayesi de milletine aşık bir adamın hikayesidir. Bu iki aşk birleşince ortaya bu atmosfer çıkıyor. Ama işte bunu anlamak biraz zor.

Derdinden, davasından, ülkesine duyduğu aşktan dönmeyecek ve ülkesini ölümüne bir aşka seven insanların şarkısını, türküsünü dinliyoruz şu anda.”

Haberin Devamı

Ünal, "Yaklaşık salonun dışında 40 bin kişi var. Bütün bu görüntü birliğin, beraberliğin, dayanmanın ve bunların ortaya çıkardığı ortak aklın önemini ortaya koyuyor. AK Parti aslında bir millet mukavemetidir. Bu millet saldırıya uğradığında bu milletin sesi, sözü, gerektiğinde yumruğu olan bir hareket AK Parti" dedi.

'YENİ ARKADAŞLAR, YENİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENECEK'

Mahir Ünal şöyle devam etti:

"AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı kongrelere baktığınız zaman gençlerle ilgili, kadınlarla ilgili AK Parti'nin her zaman bir önceliği var. Yenileşme bizim için bir bayrak değişimi. Bugün genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsüyüm ama bir görev değişikliği olabilir. Her birimiz siyasetin millete hizmetkar olmak olduğunu bildiğimiz için millete verdiğimiz hizmeti her noktada gerçekleştirme derdindeyiz. Bugün yeni arkadaşlar gelecek. Daha çok genç olacak, daha çok kadın olacak. Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler.

Haberin Devamı

Önümüzde 2019 seçimleri var. 2019 seçimleri AK Parti için çok önemli. AK Parti aslında yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarıyla milletin iktidar görevi verdiği bir parti. Yerel yönetimlerdeki başarı bizim için çok önemli. Zira hükümet, parti ve tabii yerel yönetimler ortak hareket ettiğinde şehirlerimiz daha hızlı kalkınıyorlar."

JEFFREY'İN GÖREVE GETİRİLMESİ

"Aynı anda Türk dostudur. PKK'nın PYD'nin pozisyonunu bilen, PKK ile PYD arasındaki ilişkiyi bilen ve Türkiye'ye dönük de her zaman olumlu açıklamalar yapmış, 15 Temmuz'dan hemen sorna biz bir heyetle ABD'ye gitmiştik. 15 Temmuz'u anlatmak ve 15 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadıklarıyla ilgili hem orada düşünce kuruluşlarıyla, hem savunma, içişleri bakanlığıyla görüşmeler gerçekleştirmiştik. Sayın Jeffrey ile de görüşmüştük. Ve Jeffrey, 15 Temmuz'un açık bir darbe olduğunu, demokrasiye dönük bir müdahale olduğunu orada açık bir şekilde ifade etmişti.

Türkiye'yi yakından tanıyan ve Türkiye'nin önemini bilen önemli bir diplomat."