Gündem Komisyonda şok gelişme

Komisyonda şok gelişme

29.05.2014 - 16:52 | Son Güncellenme:

İktidar partisi, Meclis Adalet Komisyonu'nda bugün sürpriz bir adım atarak tutuklama yasağı sınırının iki yıldan bir yıla indirilmesi yönünde önerge verdi. CHP'liler buna tepki gösterince komisyonu terketmeye kalkınca AK partili komisyon başkanı önergeyi işleme almadı. Bu gelişmenin ardından bu kez AK partili vekilller tepki gösterdi ve komisyonu terkedeceklerini söyledi.

Komisyonda şok gelişme

TBMM Adalet Komisyonu'nda yargı paketinin görüşmeleri sırasında Ak Parti'den tutuklama yasağı sınırının iki yıldan bir yıla indirilmesi yönünde sürpriz bir önerge geldi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE CEZAEVİNE DÖNÜYOR

Ceza Muhakemeleri Yasası'nın tutuklamayı düzenleyen 10. maddesinde değişiklik yapan önergeye ilk tepki CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'dan geldi. Önergenin komisyonda üyelere sunulmasının ardından Milliyet'in sorusunu yanıtlayan yılmaz, "Böyle bir şey olur mu? Türkiye, tam anlamıyla cezaevine dönüştürülüyor. Özgür olanları bir yere toplayıp her yeri cezaevi yapsınlar. Daha kolay" dedi.
Mevcut yasa hükmü çerçevesinde cezası iki yıla kadar olan suçlarda, tutuklama verilemiyor. Ak Parti önergesiyle pakete eklenecek madde, Meclis Genel Kurulu'nda aynen benimsenirse bundan böyle bir yılın üzerindeki tüm suçlarda tutuklama yapılabilecek.

CHP, GEZİ OLAYLARINA BAĞLADI

CHP'li Ömer Çuha Aldan da, Gezi olaylarının yıldönümü ve Soma'daki facia sonrası oluşan toplumsal tepkilere göndermede bulunarak, "Bu insanları içeri tıkarak mı susturacaksınız? Gülünç duruma düşmeyin susmaz bu insanlar" dedi. Aldan, CHP olarak komisyon toplantısını terk edeceklerini söyledi. .

Haberin Devamı

ŞOK GELİŞME

Adalet Komisyonu'nun Ak Parti'li Başkan Vekili Hakkı Köylü, CHP'li üyelerin tepki göstermesi ve toplantıyı terk edeceklerini açıklaması üzerine, "Ben yetkimi kullanarak bu önergeyi işleme almıyorum" dedi.

Bu sözler, komisyonun iktidar partisi üyesi milletvekillerinde şok etkisi yarattı. Ak Parti milletvekili, komisyon üyesi Bülent Turan, önergenin işleme konmamasına tepki gösterdi ve "İşleme almıyorsanız ben komisyonu terk ediyorum" dedi.

Bülent Turan, daha sonra komisyon salonundan ayrıldı.