Siyaset AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Rabia yanıtı

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na Rabia yanıtı

08.06.2017 - 15:31 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Rabia eleştirileri için "Rabia, vatanına milletine sahip çıkmak anlamında kullanıldı. Dünyanın her yerinde bu, darbe karşıtlığının İslam dünyasında işareti haline geldi" dedi.

AK Partiden Kılıçdaroğluna Rabia yanıtı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk TV'de katıldığı yayında konuştu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iç tüzük eleştirisine yanıt veren Ünal, "Kılıçdaroğlu, lider olması için seçim kazanmalı. Sayın Devlet Bahçeli, sayın Binali Yıldırım, sayın Kemal Kılıçdaroğlu grup başkanıdır" dedi.

Haberin Devamı

CHP liderinin Rabia eleştirileri ile ilgili de konuşan Mahir Ünal'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Dünyanın herhangi bir ülkesinde 15 Temmuz benzeri bir olay yaşansaydı, bunun o ülke tarafından bertaraf edilmesi mümkün görünmüyordu. TBMM o gün darbeciler tarafından bombalandı. Türkiye bu kadar badire atlattı. Türkiye adeta kılcal damarlarına kadar girmiş bir terör örgütünün temizliğini yapıyor. Bu yapı, 2013'te bir terör örgütü olduğunu gösterdi.

RABİA İŞARETİ

Cumhurbaşkanımız Mısır'a demokrasisini güçlendirme tavsiyesinde bulundu. Rabia'nın İhvan'la ne ilgisi var? Rabia Meydanı'nda toplanan Mısır halkı, yaklaşık 1000'e yakın kişi sabah vakti katledildi. Bu insanların silahlı yoktu. Bu insanlar sadece darbeye karşıydılar. Türk gazetecinin çektiği resim, Türkiye'ye servis edildikten sonra, darbeye karşı olmak, vatanına milletine sahip çıkmak anlamında kullanıldı. Dünyanın her yerinde bu, darbe karşıtlığının İslam dünyasında işareti haline geldi. PYD'yi ve YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, hayatı boyunca eline silah almamış İhvan'ı nasıl terör örgütü olarak görüyor. Bunu İhvan'ı savunmak anlamında söylemiyorum. Rabia işareti ile ilgili tartışmaya artık bir nokta koyalım.

Haberin Devamı

KATAR KRİZİ

Biz bölgedeki hiçbir kavgaya taraf olmadık. Biz her zaman halkların yanında olduk. Mısır'da darbe olduğunda biz dedik ki, Mısır halkının yanındayız. Siyaset uzun soluklu bir analizi ve öngörüyü gerektirir. Katar krizinde Suudi Arabistan, Amerika gibi belli ülkeler, İhvan'la ilişkiler üzerinden Katar'ı köşeye sıkıştırıyorlar. İhvan üzerinden de Rabia işareti ile sıkıştırmaya çalışmak gündelik siyasettir. Bütün bu gerginliğin diplomasi ile çözülmesi yönünde sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi oldu. Körfez'de yaşananların çok geniş değerlendirmelerini yapabiliriz ama hiçbir şey tek boyutlu analizle değerlendirilemez. Çok boyutlu değerlendirmeler gerektirir. Kabileler arasındaki ilişkilerden tutun da, enerji kaynaklarına varıncaya kadar, bütün bunların aldıkları pozisyona kadar ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. Uluslararası anlaşmalar parlamentoda onaylanır."

Haberin Devamı

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Çok sıkça konuşuluyor, bu Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanımızın kendi aralarında yapacakları değerlendirmeye bağlı. Bu ne zaman, nasıl yapılacak, herhangi bir açıklama şu ana kadar hükümetimiz tarafından yapılmadı. Benim de bir bilgim yok.

ARTIK TÜRKİYE'DE YÜZDE 34'LERLE, 40'LARLA SEÇİM KAZANILMAYACAK

Artık Türkiye'de yüzde 34'lerle, 40'larla seçim kazanılmayacak. 50+1 gerekiyor, buna dönük önümüzdeki bir yıl çalışmaları, bir daha seçimleri kazanması için yapması gereken çalışmalar var. Tamamen içeriye dönük değerlendirmeler yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olup Külliye'ye gitmesi ile siyasette bir eksen kayması yaşandı. Tekrar partisine dönmesi, siyasette taşları yerine oturttu. Liderler, değiştirir, dönüştürür, harekete geçirir. Recep Tayyip Erdoğan çok güçlü bir lider. Siyasetin dışında kalması, büyük bir boşluk oluşturdu. Bence en büyük sonuçlardan bir tanesiydi. Bundan sonra siyaset yeniden şekillendiriliyor."