Muğla Ak Parti'den Marmaris Belediyesine Eleştiri

Ak Parti'den Marmaris Belediyesine Eleştiri

20.11.2017 - 20:09 | Son Güncellenme:

.

Ak Partiden Marmaris Belediyesine Eleştiri

MUĞLA (AA) - AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Marmaris'te spor tesislerinden çocukların ve halkın ücretsiz yararlanmasını istedi.

Haberin Devamı

Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklar ve gençler olmak üzere halka spor yapma imkanı sunmanın yerel yönetimlerin önemli sosyal sorumluluklarından olduğunu, ancak Marmaris'te bu anlayışın tersine gelişmeler yaşandığını ileri sürdü.

Marmaris Belediyesi'nin uzun yıllar küçük ve gençlerin spor yaptığı alanları, branşlarında başarılı olan profesyonel takımlara kapattığını belirten Ülgen, spor tesislerini kiraya vererek özelleştirildiğini yaz ve kış spor okullarının tarihe kavuştuğunu savundu.

Ülgen, mülkiyeti belediyeye ait halı sahaların ihaleye çıkarılmadan önce kapatılması sebebiyle futbolcu çocuklar ve gençlerin antrenman yapacak yerleri kalmadığını vurgularken, konuyla ilgili yaptıkları açıklamaya belediye yetkililerinden kamuoyunu aydınlatacak bir cevap gelmediğini aktardı.

Haberin Devamı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün de katıldığı bir toplantıda belediyenin ihaleye çıkardığı 3 halı sahadan birisini alarak antrenman yapacak alan bulamayan değişik kulüplerin altyapısındaki futbolcu çocukların ücretsiz hizmetine sunmak istediklerini ancak şartnamenin bunu mümkün kılmadığını kaydeden Ülgen, şunları söyledi:

"İhale gerçekleşti. Öğrendik ki daha önce yapılan halı saha ihalelerinde ve aynı gün yapılan diğer halı saha ihalesinde yer verilmeyen, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan alınmış UEFA A Diploması veya Pro Diploma belgesi ile üniversitelerin 4 yıllık beden eğitimi bölümü diploması sahibi olma şartı arandığı ihale yüz 10 bin lira başlangıç fiyatlı, açık teklif usulü ile yüz 11 bin lira bedelle verilmiştir. 3 yıl önce ise söz konusu tesisler için açılan ihale 280 bin lirayla sonuçlanmıştı. UEFA A Diploması ya da 4 yıllık beden eğitimi bölümü mezunu olan birkaç kişi iki şartı bir arada taşıyamadığı için ihaleye girememiş. Tüm bu gelişmeler, akıllara 'kişiye özel' ya da 'adrese teslim ihale' şüphesini yerleştirmiştir."

Belediye yetkililerini spor tesislerinin durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye davet eden Ülgen, halkı spora teşvik etmek, onlara spor yapma imkanı sağlanması konusunda işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.