Siyaset Ak Parti'den sert tepki: Bu soruşturma bir skandaldır ve açık bir iftiradır

Ak Parti'den sert tepki: Bu soruşturma bir skandaldır ve açık bir iftiradır

15.02.2017 - 19:59 | Son Güncellenme:

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  Almanya'da 4 imamın evinde "casusluk faaliyeti yürüttükleri" iddiasıyla arama  yapılmasına ilişkin, "İmamlara yönelik ajanlık suçlamasıyla yürütülen bu  soruşturma bir skandaldır ve açık bir iftiradır." dedi.

Ak Partiden sert tepki: Bu soruşturma bir skandaldır ve açık bir iftiradır

Külünk, Beyoğlu'nda, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Türk-Alman ilişkilerine zarar verebilecek bir adımın atıldığını belirterek, "Alman Federal Savcılığının talimatıyla Almanya'da Türkiye Cumhuriyeti devletinin memurları olan ve Almanya'daki vatandaşlarımızın dini hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla görev yapan 4 imamımızın evlerine sabah saatlerinde baskınlar düzenlendi, aramalar gerçekleştirildi. İmamlara yönelik ajanlık suçlamasıyla yürütülen bu soruşturma bir skandaldır ve açık bir iftiradır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin, imamlık göreviyle gönderilmiş memuruna yönelik böyle bir iftirayı kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Külünk, şunları söyledi:

"Reddediyoruz. Almanya bu girişimiyle Türk-Alman dostluğuna zarar verecek bir skandala daha da imza atmış bulunuyor. Türkiye ile Almanya dost ve tarihsel-stratejik müttefikliği olan iki ülkedir. Birinci Dünya Savaşı'nı unutmadık. Bu savaşta Türkiye, Almanya ile birlikte hareket ettiği için ağır bedeller ödedi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'nın ekonomik kalkınmasında en önemli etkenlerden birisi de Türkiye'den Almanya'ya giden vatandaşlarımızın döktükleri alın teridir."

"Bunları Almanya'ya yakıştıramıyoruz"

Geçmişteki ilişkilere rağmen bugün Almanya'nın, ülkesindeki milyonlarca Türk'ü yok sayarak Türkiye'yle dostluğuna zarar verecek her türlü adımı attığına dikkati çeken Külünk, "Şansölye Angela Merkel, Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyareti sırasında ısrarla İslam ile terör kavramlarını yan yana getirmek istedi. Ancak bugün İslam ile terör kavramlarının yan yana gelmesi mümkün değil ama Almanya ile terörizmin yan yana gelmesi mümkündür. Çok açık ifade ediyorum ki, FETÖ'yü koruyan, PKK'yı koruyan, illegal sol terör örgütlerini koruyan ve onlara ev sahipliği yapan Almanya'dır. Maalesef, Almanya bugün terörizmle, terörle ismi yan yana gelmiş bir ülke olarak tarih sahnesinde anılacaktır. Dolayısıyla bunu da biz Almanya'ya yakıştıramıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Türkiye-Almanya dostluğuna Almanya'nın ihtiyacı var" diyen Külünk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'siz Almanya asla İslam dünyasıyla güçlü bağ kuramayacak. Türkiye'siz Almanya enerji yollarından hep uzakta kalacak bir ülkedir. Bugün Trump sonrası eli ayağı karışan Avrupa ne yapacağını bilmez halde. Ne yapacağını şaşırmış bir Almanya'nın Türkiye ile dostluğunun güçlenmesi gerekirken Türkiye ile Almanya'nın dostluğuna zarar vermek anlamsızdır. Onun için imamlarımıza yönelik ajanlık iftirasıyla yapılmış tüm adımların durdurulup onun yerine Almanya'nın tez zamanda FETÖ terör örgütü ve PKK üyelerini sınır dışı etmesini bekliyoruz."