Siyaset AK Parti'den Trump'a sert yanıt: Kararı yargı verecek

AK Parti'den Trump'a sert yanıt: Kararı yargı verecek

18.04.2018 - 12:23 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir  Ünal, "Biz Trump'ın tweetlerine alıştık. Altını çizerek  söylüyorum; Türkiye bir hukuk devleti. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Onlardaki  yargı da bizdeki değil mi' Tabii ki yargı kararlarına saygı duyacağız" dedi.

AK Partiden Trumpa sert yanıt: Kararı yargı verecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Avrupa Birliği'nin Türkiye raporuna dikkati çeken Ünal, "Eleştiri anlamında öyle ifadeler kullanılmış ki... Bu eleştirileri sen Fransa'ya, İngiltere'ye yapmıyorsun. Ama AB müzakere sürecine dönük bütün sorumluluklarını yerine getiren, 15 Temmuz gibi bir işgal girişimini atlatmış, bin 350 kilometre sınırında bir iç savaş yaşanan, diğer taraftan bir çok terör örgütünün tehdidi altındaki ülke ile ilgili ülke raporu hazırlarken en ufak bir empati göstermiyorsun." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin erken seçime gitmesinin ne getirip ne götüreceğini, bütün konuları değerlendirdiklerini ifade eden Ünal, "Muhalefetin yaptığı gibi sabah ayrı akşam ayrı bir telden çalamayız." şeklinde konuştu. AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi'nin, bütün kongrelerini bitirdikten sonra yapılacağını belirten Ünal, muhtemelen bayramdan sonraki bir tarihte, haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında uygun bir tarihte kongrenin gerçekleşeceğini dile getirdi. Ünal, yetkili kurulların bu konuda henüz aldığı bir karar olmadığını bildirdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla ilgili Ünal, siyasette ittifak, muhalefet ve iş birliği olabileceğini ancak milli meselelerde mutabakat sağlanması gerektiğini belirtti.Ülkenin menfaatleri, sınır güvenliği ve terörle mücadele gibi konularda siyaset yapılmaması gerektiğini vurgulayan Ünal, "Diyoruz ki sen siyasetçi olarak muhalefetini yap ama milli meselelerde mutabakat içinde ol. 'Türkiye'de can güvenliği yoktur, mal güvenliği yoktur. Türkiye'ye yatırımcı gelmez.' Türkiye ile uğraşma. Senin Erdoğan düşmanlığın, sendeki Erdoğanfobi'ye dönüşmüş. Artık Erdoğan düşmanlığıyla Türkiye düşmanlığını birbirine karıştırır hale gelmişsin. Bunu yapma." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ünal, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı'na, Cumhurbaşkanı'nın ailesine, insanların onuruna, haysiyetine, namusuna, kişisel değerlerine, kutsallarına dönük yaptığın hakaretlere bir sessiz kalıyoruz, iki sessiz kalıyoruz. Bunun söyleminin Türk siyasetini rehin almasına izin vermeyelim. Bunun siyasetinin Türkiye'nin gündemini rehin almasına izin vermeyelim diyoruz ama söylemini öyle şiddetlendiriyor, o parmağını sallayarak öyle hakaretler ediyor ki... Bana, AK Parti'ye, Cumhurbaşkanımıza parmak sallama hakkını sana kim veriyor? Hakaret etme hakkını sana kim veriyor? İnsanların kişiliklerine, şahsiyetlerine, onurlarına hakaret etme hakkını sana kim veriyor? Siyaset bize böyle bir hak verebilir mi? İnsanların onuruyla özel hayatıyla ilgili bir sürü yalanı söylüyorsun, hakareti yapıyorsun, parmağını sallıyorsun, orada da 'Militanlar lazım bana' dediğin, öfkeli bir azınlık var, onlar da seni alkışlıyorlar. Sen de gaza geliyorsun. Bunun sonuçlarını seçimde görecek ve siyasi tarihin çöplüğündeki yerini alacak."

Haberin Devamı

ABD BAŞKANI'NA YANIT: KARARI YARGI VERİR

Mahir Ünal, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla Türkiye'de tutuklu bulunan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson'a ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'ın, sosyal medya hesabından "Amerika'da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson sebepsiz yere Türkiye'de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek." paylaşımını da değerlendirdi. Ünal, "Biz Trump'ın tweetlerine alıştık. Altını çizerek söylüyorum; Türkiye bir hukuk devleti. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Onlardaki yargı da bizdeki değil mi?' Tabii ki yargı kararlarına saygı duyacağız. Rahiple ilgili kararı verecek ne Trump ne de yargı dışındaki hiçbir irade değil. Bizzat yargının kendisi bu konuda kararı verecek ve yargı sürecinde de bizim bu konuyla ilgili değerlendirme yapmamız doğru olmaz." ifadelerini kullandı.