Konya Ak Parti Derbent İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Ak Parti Derbent İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

31.10.2016 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti Derbent İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Derbent İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.
Derbent Belediyesi Toplantı salonundaki programa Milletvekili Uğur Kaleli, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Belediye Meclis Üyeleri, Derbent İlçe Başkanı Emin Uçar, İlçe Kadın Kolları temsilcisi Kübra Büyüktaş, Gençlik Kolları Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Muammer Süme ve Kemalettin Nokta, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcisi Mevlüt Bak katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Emin Uçar, "İktidar partisi olarak ülkemizin gelişimi ve yaşadığı sorunları bertaraf etme adına yapılan çalışmaları halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bir yandan da yatırımlara devam ediliyor. Derbent’e yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve Derbent Belediye Başkanımız Hamdi Acar’a teşekkür ediyoruz" dedi.
Derbent Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yalı ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Mert yaptıkları konuşmalarda AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin geliştiği gibi Derbent’in de gelişmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, darbe gibi önemli soruna rağmen Türkye’nin dimdik ayakta olmasının dünyanın dikkatini çektiğine vurgu yaparak "İçeride darbe, ardından güneydoğu da terör eylemleri, diğer yandan da Suriye ve Irak sorunu gibi önemli gündemleri yaşıyoruz. Buna rağmen AK Parti iktidarı bu zorlu süreci başarıyla götürüyor. Allah Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan ve AK Parti hükümetinden razı olsun" diye konuştu.
Acar, gündemde olan başkanlık sistemi için de, "İnsanların kafasında başkanlık sistemine dair endişeler olmadığını görüyoruz. Son zamanlarda MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin de başkanlık sistemine dair olumlu açıklamalarını oldu. İnşallah milletin gönlüne göre Sayın Cumhurbaşkanımız Başkan olacaktır" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Uğur Kaleli’de Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında, "AK Parti olarak uzun zamandır bunu savunuyor ve anlatmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada Başkanlık sisteminin ne kadar elzem olduğunu artık herkes kabul etmeye başladı. Bugün Başkanlık sistemi halk arasında da ciddi destek almış görünüyor. İnşallah bu sisteme geçilecek" şeklinde konuştu.
Kaleli Suriye’de devam eden savaşa da değinerek, "Burada Türkiye’yi devre dışı bırakma girişimleri oldu ama Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti hükümeti Türkiye’ye karşı oynanmak istenen oyunları bozdu" dedi.
FETÖ darbe girişimine de vurgu yapan Kaleli, "Amerika Türkiye’nin iade talebini karşılamazsa aynı muameleyi görecektir. Türkiye’ye kast edenler cezasız kalmaz" şeklinde konuştu.