Ankara Ak Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi

30.12.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (3) "ByLock nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar oldu, haklarında kovuşturma, soruşturma başlatılanlar oldu ama yapılan titiz çalışmalar sonunda, bunların başka bir programa girmelerine rağmen, o programdan, bilgileri, haberleri olmadan ByLock'a yönlendirildikleri ortaya çıktı. Bunu dikkate aldık, incelettik ve bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik" "Vatandaşa bir değil, birden fazla bu KHK'da müjde var. Bütün bunları görmeyip, bir kelimeden, bir cümleden hareketle bu kadar büyük reformu karalamak, gölgelemek vatanseverlik değildir" "Ne dedik? 'Asgari ücret asla enflasyonun altında kalmayacak, üzerinde gerçekleşecek.' dedik. Öyle oldu mu? Oldu. Yüzde 14,2 ile bin 603 liraya çıkardık, asgari ücreti. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece milyonlarca kardeşimizin alın teri, göz nuru karşılıksız kalmadı" "Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece Edirne-İstanbul arası 1 saat 15 dakika"

Ak Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "ByLock nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar oldu, haklarında kovuşturma, soruşturma başlatılanlar oldu ama yapılan titiz çalışmalar sonunda, bunların başka bir programa girmelerine rağmen, o programdan, bilgileri, haberleri olmadan ByLock'a yönlendirildikleri ortaya çıktı. Bunu dikkate aldık, incelettik ve bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock"a ilişkin son tespitlerin ardından yapılan tahliyelere değindi.

FETÖ soruşturmaları çerçevesinde haksız şekilde mağdur olan insanların mağduriyetlerini giderdiklerini dile getiren Yıldırım, "ByLock nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar oldu, haklarında kovuşturma, soruşturma başlatılanlar oldu ama yapılan titiz çalışmalar sonunda, bunların başka bir programa girmelerine rağmen o programdan, bilgileri, haberleri olmadan ByLock'a yönlendirildikleri ortaya çıktı. Bunu biz dikkate aldık, incelettik ve bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik. Buna bile laf etmeye çalışıyorlar. Biz dedik ki 'Yaşla kuru bir tutulmayacak.' Mağduriyetler varsa bunlar giderilecek. Bu mağduriyetlerin giderilmiş olması bu sözümüzün ne kadar arkasında olduğumuzu da aynı zamanda gösteriyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden konulardan birisinin "taşeron çalışanlar" olduğunu dile getiren Yıldırım, 1 milyona yakın kişinin "Ne olacak bizim durumumuz?" şeklinde merak içinde bulunduğunu, bu konuda karar verdiklerini ve taşeronda çalışanları daimi kadroya aldıklarını söyledi.

Kararın hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Böylece 1 milyon vatandaşın evinde yeni yıla girerken bayram havası oluştu." ifadesini kullandı.

Son çıkarılan kanun hükmünde kararnamede (KHK) Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yüksek deprem riski taşıyan bölgelerin kentsel dönüşümünün de bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Mesela Gemlik, deprem riski en yüksek olan bir yer. Şimdi bu kanunla Gemlik oradan başka bir yere taşınacak. Daha emniyetli bir şekilde yeniden yapılacak. Buna da karşı çıkıyorlar." dedi.

- "Kılıçdaroğlu, hoş konuşuyor ama boş konuşuyor"

Yeterince kalkınmasını tamamlamamış, Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ile ilave teşvikler getirdiklerini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Vatandaşa bir değil birden fazla bu KHK'da müjde var. Bütün bunları görmeyip, bir kelimeden, bir cümleden hareketle bu kadar büyük reformu karalamak, gölgelemek vatanseverlik değildir. Peki; bütün bunları yaparken Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Cevabı siz verin. Konuşuyor, konuşuyor, hoş konuşuyor ama boş konuşuyor. Ne Kılıçdaroğlu ne de onunla aynı gemide yol alanlara son KHK'dan bir rant çıkmaz, bir ekmek onlara yok. Bu madde az önce dediğim gibi bu darbenin bastırılmasıyla ilgili bir konudur ve mesele bu kadar basittir."

Haberin Devamı

- "Terörle mücadelede destan yazdık"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, 2017 yılının güzel gelişmelerle tamamlandığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Terörle mücadelede destan yazdık. Yurdun her köşesinde, yaz, kış terörde hiçbir şekilde gidilmeyen bir yer kalmadı. Dağlarını, şehirlerini bölücü terör örgütünün mensuplarından temizledik, inlerine girdik, canlarına okuduk. Milletin, memleketin birliğine, dirliğine, kardeşliğine zarar verenlere göz açtırmadık, açtırmayacağız da. Herkes şunu bilmelidir, yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Kırsalda, şehirde yürüttüğümüz operasyonlarla örgüte en ağır darbeyi vurduk. Savunma sanayimizde millileştirmeyi, yerlileştirmeyi artırmaya devam ediyoruz. Dışa bağımlılığımızı azaltmaya devam ediyoruz. Dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelini de attık. Gazi Mustafa Kemal'in bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin önüne geçmek hedeflerimize 2023'e emin adımlarla gidiyoruz. Çanakkale 1915 Köprümüz de 2023'ten önce açılacak, Edirne ile Çanakkale bir kez daha kucaklaşacak."

Haberin Devamı

- "Karalama operasyonları sonuç vermedi"

İhracatta rekora hazırlanıldığını kaydeden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kasım ayı ihracatımız yüzde 14,2 arttı. 2017 sonu itibarıyla ihracatımızın 157 milyara çıkması öngörülüyor. Son 15 yılın en yüksek seviyesinden bahsediyoruz. Türkiye'yi karalama operasyonları sonuç vermedi. Hatırlayın Kılıçdaroğlu, bizzat Alman gazetelerine, medyasına ne dedi? 'Türkiye güvenli değil, Türkiye'ye seyahat etmeyin.' Almanlar ne dedi? 'Sen ne dersen de biz Türkiye'ye gideceğiz.' ve Türkiye turizmde 30 milyonu aştı. Kılıçdaroğlu'na inat turizm patladı. Rekordan rekora koştu. Sadece 2017'de 128 milyar kamu yatırımı yaptık. Bunun tam 8 katı da özel sektör yatırım yaptı."

Haberin Devamı

- Asgari ücret

Asgari ücretin de dün belirlendiğini hatırlatan Yıldırım, "Ne dedik? 'Asgari ücret asla enflasyonun altında kalmayacak, üzerinde gerçekleşecek.' dedik. Öyle oldu mu? Oldu. Yüzde 14,2 ile bin 603 liraya çıkardık, asgari ücreti. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece milyonlarca kardeşimizin alın teri, göz nuru karşılıksız kalmadı." dedi.

Türkiye'ye sözleri olduğunu kaydeden Yıldırım, AK Parti ile Türkiye'nin yolunun açık, geleceğinin aydınlık olduğunu belirtti.

Yıldırım, "bu yolun Türkiye'nin esenlik yolu, adaletin yolu, refahın, huzurun, demokrasinin yolu olduğunu" vurgularken, bu yolda hizmet imkanı buldukları için Allah'a şükrettiklerini söyledi.

- Edirne'ye hızlı tren

Edirne ile ilgili hizmetleri ve yatırımlara değinen Yıldırım, "2003'ten bugüne kadar son 15 yılda serhat şehri Edirne'ye tam 6,5 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Edirne bunu hak ediyor. Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece Edirne-İstanbul arası 1 saat 15 dakika... Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Edirne ve Türkiye için yapacak çok işleri olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

"AK Parti milletin efendisi değil, her zaman hizmetinde olmuştur. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gördük ve bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık. AK Parti teşkilatları da bu yaklaşımla 2019'da büyük bir zaferin mimarı olacaktır. Sizlere güveniyoruz gençler, sizlere güveniyoruz hanımefendiler, sizlere güveniyoruz beyefendiler." ifadelerini kullandı.

Edirne İl Kongresi'nin hayırlara vesile olmasını dileyen Yıldırım, bir kez daha aday olan AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'yi ve yol arkadaşlarını tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Yıldırım, sözlerini "Edirne'yi sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum." diyerek tamamladı.

- Notlar

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, salona girişte partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Yıldırım salonu gezerek, partililerle selamlaştı.

Yıldırım'ın konuşması sık sık sloganlarla kesilirken, kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı izletildi.

Kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Yıldırım'a hediye takdim etti.

(Bitti)