Erzurum Ak Parti Erzurum İl Teşkilatının İstifa Etmesi

Ak Parti Erzurum İl Teşkilatının İstifa Etmesi

07.12.2016 - 21:02 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Yüksektepe: "Parti tüzüğü gereği böyle bir çalışma yapmamız gerekiyor. Ayrıca arkadaşlarımızla birebir görüşüyoruz. Kısmet olursa yarın sivil toplum kuruluşları, odalarla bir çalışmamız olacak"

Ak Parti Erzurum İl Teşkilatının İstifa Etmesi

ERZURUM (AA) - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, istifa nedeniyle boşalan AK Parti Erzurum İl Başkanlığı için aday olan partililerle görüştü.

Haberin Devamı

Yüksektepe, AK Parti İl Başkanlığı'nda 21 aday ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, yeni il yönetimi ve başkanının belirlenmesi için burada olduklarını söyledi.

İl başkanlığı kadın ve gençlik kolları, belediye başkanları, il yönetimi, ilçe başkanları ve tüm teşkilatı dinlediklerini belirten Yüksektepe, "Parti tüzüğü gereği böyle bir çalışma yapmamız gerekiyor. Ayrıca arkadaşlarımızla birebir görüşüyoruz. Kısmet olursa yarın sivil toplum kuruluşları, odalarla bir çalışmamız olacak. İmkan bulduğumuz anda vatandaşlarımız ve esnaflarımıza gideceğiz." diye konuştu.

- Yeni yönetim çalışması

İl yönetiminin istifası sonrası kamuoyunda birtakım yorumlar yapıldığını aktaran Yüksektepe, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı olarak önümüzdeki kongre sürecinde il başkanlarımız eğer aday olmayı düşünmüyorlarsa bunların daha önceden biz istişaresini yapıyoruz. İl başkanımız devam etmek istemiyorsa kongre öncesinde yeni teşkilatlarımızın yeni il başkanı ile şekillenmesi ve ilçe başkanları ile yönetimlerinin bu çerçevede yeni yönetimle yürütülmesi için bir çalışma gerçekleştiriyoruz."

Görev değişikliği yapılacak il başkanının, kongrede yeni yönetimi son gün dar bir zamanda belirlemesinin sıkıntı ortaya çıkardığını dile getiren Yüksektepe, geçtiğimiz dönemde bunun sıkıntısının yaşandığını anlatarak, "Biz mevcut il başkanımızdan oldukça memnunuz. İki büyük seçim ve referandum geçirdiler. Her şeyden önce 15 Temmuz'dan sonra demokrasi mitingleriyle ciddi bir performans ortaya koydular." değerlendirmesinde bulundu.