Gündem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakçı darbe girişimi davasını takip etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakçı darbe girişimi davasını takip etti

21.02.2018 - 12:19 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili  Ravza Kavakçı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin  soruşturma kapsamında 15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında  "sıkıyönetim atama listeleri" ve "yeni yapılanma" dokümanı ele geçirilen eski  Bursa Jandarma Alay Komutanı albay Yurdakul Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı  davanın Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasını izledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakçı darbe girişimi davasını takip etti

Kavakçı, duruşma çıkışında, beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'da FETÖ'nün darbe girişimi davasını takip etmek için bulunduklarını belirterek, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak, başkan yardımcıları, milletvekilleri, il teşkilatları, sivil toplum örgütlerinin üyeleriyle her ilde bu davaları yakından takip ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Bursa'daki davanın özelliğinin bir kalkışma hazırlığının açık ve net bir şekilde ortaya çıkması olduğunu vurgulayan Kavakcı, şöyle konuştu:

"Dönemin il jandarma komutanının sıkı yönetim komutanı olduğu gerekçesiyle bir darbe kalkışması hazırlığı içindeyken güvenlik güçlerimiz tarafından teslim alınmış. Bu davalar bizim açımızdan çok önemli. Biliyorsunuz, 15 Temmuz'da sadece 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en temel hakkı olan hayat hakkına karşı değil, bu topraklara ümit bağlamış bütün dünya mazlumlarının geleceklerine de bir darbe yapılmak istenmişti. Bu açıdan biz her gittiğimiz ildeki gibi güzel Bursa'mızda da bu dava sürecini milletimiz adına takip ediyoruz. Gönül ister ki diğer partiler özellikle ana muhalefet partisi birçok davayı takip ettiği gibi milletimizin yaşama hakkına yapılmış bu saldırıya ve bunu gerçekleştirenlerle alakalı davaları da takip etsin. Ama biz buradayız, milletimizle beraber bu süreci yakından takip edeceğiz. Adaletin tecelli edeceği günü sabırla bekliyoruz. Bu dava çerçevesinde de tanıklar ve sanıklar dinlenmiş, tanıklar dinlenmeye devam ediyor ve en kısa sürede savcı herhalde mütalaasını verecek. Duruşma adli sürecin içinde tamamlanacak, biz de bu süreci yakından takip ediyoruz."

Haberin Devamı

Açıklaması sorasında Kavakcı'nın yanına gelip "Bir şey sorabilir miyim?" diyen ve "sosyal demokrat" olduğunu, 50 yıldır avukatlık yaptığını belirten Veysel Yıldırım, "Bu davalar burada görülüyor. Bursa'nın en küçük detayına kadar bilgi sahibiyim. Yaşamın içindeyim. İnsanlar çok ızdırap çekiyor. Ben burada çocukların, ihtiyarların gelip böyle... Silivri 10. Ağır Ceza'nın önüne gidin bakın, ne kadar? Ben bunlara üzülüyorum. Mağdur olan çok insan var. Eğer bir şey yapılacaksa yapılsın ama siyasi kanat cezalandırılmadığı sürece, düne kadar FETÖ'cü geçinip bugün, 'Ben FETÖ'cü değilim, etkin pişmanlıktan yararlandım. Erteleme de isterim.' deyip çekip gidenler var." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Kavakcı, şunları kaydetti:

"Biz hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Şu an için asıl olan bu süreçte yapılan girişimi biliyorsunuz, ifade ettiğim gibi hepimizin en temel hayat hakkına yapılmıştı. Hukuk içinde, bu da takdire şayan, hukukçular bunu benden daha iyi bilecektir, hukuk içinde yapılması gereken her şey yapılıyor. Türk milleti, bu ülkenin vatandaşları dışarıdan dünya mazlumlarının da dualarıyla bu korkunç darbe girişimini önlemiştir. Şimdi de tabi 28 Şubat'ın da seneyi devriyesi yaklaşıyor. Bir daha asla bu topraklarda böyle bir şeyin yapılmasına izin verilmeyecek. Biz dünyada hiçbir yerde mazlum olmasın diye gece gündüz çalışıyoruz Türkiye için de aynı şekilde, bu noktada hiçbir endişeniz olmasın."