Zonguldak AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÇELİK:

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÇELİK:

06.05.2015 - 18:29 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÇELİK:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Herkes vatandaşa doğruları söylesin, kimse rüya gemisiyle hayal avcılığı yaparak oy devşiremez" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çekli, Zonguldak’ta Gazipaşa Caddesi’nde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışına ayrıca AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, milletvekili adayları partililer ve vatandaşlar katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TTK’nın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Zonguldak insanının rahat etmesi için çok emek ve para harcadıklarını ifade eden Çelik, “Bugün merkezde seçim büromuzun açılışını yapıyoruz. 7 Haziran’da yine demokrasi şölenimiz var. Yeni bir seçime gidiyoruz. AK Parti kurulduktan sonra Türkiye 4 kez genel seçime gidiyor. Bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bugün emeğin merkezindeyiz. Emektarın merkezi Zonguldak’tayız. Zonguldak bu yönüyle çok çile çekmiş bir vilayetimizdir. Çok fazla emek şehidi olan bir ilimizdir. İktidara geldiğimizden bu yana Zonguldak insanın rahat olması için çok büyük çabalar harcadık. Bundan sonra da bu çabaları harcamaya devam edeceğiz” dedi.
"TTK’NIN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Son günlerde Zonguldak kamu oyunu meşgul eden TTK’nın özelleştirilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Çelik, TTK’nın kapanmasının söz konusu olmadığını bunun bir balon olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Son günlerde TTK özeleştiriliyor diye bir söylenti çıkarılmış daha doğrusu bir balon uçurulmuş buraya gelmeden önce Enerji Bakanımızla görüştüm kesinlikle TTK’nın kapatılması söz konusu değil. TTK buranın hayat damarlarından birisidir ve devam edecektir. Böyle bir şey söz konusu değil. Malum çıkarttığımız bu torba yasa ile birlikte rödevansçıların ek alacakları var onlarla ilgili olarak da bakanlar kurulunda Enerji Bakanlığı gerekli çalışmayı yapmış bakanlar kurulunda imzaya açılması için gerekeli çalışmalar yapılıyor. 19 Mayısta Başbakanımız Zonguldak’ta olacak ve o esnada bakanlar kurulundan çıkmış olan bu kararın müjdesini beklenti içinde olanlara verecek.”
"AK PARTİ DÖNEMİNDE 7 MİLYAR 145 TRİLYONLUK TTK’YA SÜBVANSE UYGULANMIŞ"
Türkiye Taş Kömürü Kurumunun (TTK) AK Parti iktidarları döneminde toplamda 7 milyar 145 trilyonluk TTK’ya sübvanse uygulandığını ifade eden Çelik, “Zonguldak çok geniş tarım arazileri olan bir yer değil. Çok ciddi bir sanayi bölgesi değil Zonguldak emek yoğun bir vilayetimizdir. Bazı devlet yatırımlarında özellikle merkezde yatırımların geciktiğini söyledi vatandaşlar bana buradan ben CHP’li belediye başkanımıza seslenmek istiyorum. Burası ister CHP ister MHP ister başka parti bu hizmet vatandaşa yapılıyor. Belediye başkanının bütün gayretiyle özellikle kamu yatırımları için arsa temini imar planlarının yapılması konusunda ciddi bir gayretinin olması gerekiyor. Bazı yatırımların gecikmesinin temel sebebi budur. Zonguldak’a AK Parti döneminde 6.6 milyar TL yatırım yapılmış her yıl 500 milyonluk yatırım yapılıyor. Ayrıca bugün TTK hükümetimiz tarafından sübvanse ediliyor. TTK normal masraflarını karşılayan bir kurum değil. AK Parti iktidarları döneminde toplamda 7 milyar 145 trilyonluk TTK’ya sübvanse uygulanmış. Bu para ayrıca yatırıma yapılmış olsaydı burada yapılan toplam yatırım miktarı 15 milyar TL olacaktı. Bunun Zonguldaklılar tarafından bilinmesi gerekiyor. AK Parti halkı hiçbir zaman aldatmadı. Biz aldatan da olmak istemiyoruz aldanan da bugüne kadar yapamayacağımız şeyleri halka vaat etmedik. Bir şey söz verdiysek de bunları yaptık. Devlet adamı ciddiyeti bunu gerektirir. Biz bu seçimde de böyle gidiyoruz. Herkes vatandaşa doğruları söylesin kimse rüya gemisiyle hayal avcılığı yaparak oy devşiremez. 9 defa vatandaşın önüne sandık gitmiş hepsinde de vatandaş AK Parti’yi tercih etmiş. Birileri ilk zamanlar bu tesadüf dediler tesadüf 9 kere devam etmez. Hiçbir başarı tesadüf değildir ve başarı ter kokar. O yüzden AK Partinin hükümetin hakkını birilerinin vermesi gerekiyor. Milletvekili adaylarımız Zonguldak’tan onay bekliyorlar görücüye çıkmış vaziyetteyiz. Bu demokrasi şöleninin huzurla barışla güzelliklerle sonuçlanmasını diliyorum” dedi.
"TTK ‘YA AK PARTİ DÖNEMİNDE 5 BİN 800 İŞÇİ ALINDI"
AK Parti’nin seçim dönemine giderken seçim rüşveti olabilecek bir icraat yapmadıklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Biz hiçbir seçime giderken seçim rüşveti olabilecek bir icraat yapmadık. TTK’ya işçi lazım AK Parti döneminde 5 bin 800 işçi alındı. İşçi ne zaman alınması gerekiyorsa alınır. Seçim yatırımı olarak alınmaz. Eğer ihtiyaç varsa bu bir gereklilikse bu yapılır. Seçime bir ramak kalmışken milletin ağzına bir parça bal çalmak için AK Parti böyle bir hesap içinde olmaz" dedi.