Ankara AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDAĞ: “SURİYE’DE YENİLMEYECEĞİZ”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDAĞ: “SURİYE’DE YENİLMEYECEĞİZ”

20.02.2016 - 22:43 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDAĞ: “SURİYE’DE YENİLMEYECEĞİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Suriye’deki Türkmenlere seslenerek, "Birlik ve beraberliğinizi bozmayın, Türkiye olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Suriye’de de yenilmeyeceğiz inşallah. Allah nasip ederse biz, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunarak her etnik yapının temsil edileceği demokratik bir Suriye’nin inşa edilmesini istiyoruz” dedi.
Suriye Türkmen Meclisi Genişletilmiş İstişare Kurulu Toplantısı Ankara’da Green Park Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve Suriye Türkmen Meclisi Onursal Başkanı Mehmet Şandır ile çok sayıda davetli katıldı.
Yaptığı konuşmada Türkiye’nin büyümesinin engellenmek istediğini söyleyen Özdağ, “Anadolu topraklarında büyümek istediğimiz zaman hep önümüze engeller çıkarttılar. Çünkü biliyorlardı ki Türkler bir kez ayağa kalkarlarsa aynı şekilde tarih sahnesinde yer alırlar ve emperyalizme kafa tutarlar. O nedenle bizim yeniden ayağa kalkmamızı istemediler” ifadelerini kullandı.
Çok partili hayata geçişin ardından Türkiye’nin darbelerle terbiye edilmek istendiğinin altını çizen Özdağ. “Çünkü Türkiye ekonomik olarak büyürse, demokrasisiyle büyürse Suriye’deki Türkmenler huzur bulurlar. Irak’takiler bulurlar, Kafkasya’dakiler, Ön Asya’dakiler bulurlar. Bunu bildikleri için vesayetçileri devreye soktular ve bizim büyümemizi engellediler. Darbeler, kirli ve şantajcı sermayedarlar, kirli ve şantajcı yerli ve milli olmayan medya patronları ve uzantıları bizim önümüzü kesmek istediler. Demokrasi ile tanışmamızı geciktirdiler” diye konuştu.
“SURİYE’DE YENİLMEYECEĞİZ”
Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye ve onun hinterlandında bulunan kültür adacıklarımızın tamamı bizimdir ve bize aittir. Onun sahipkarı ve namuskârı biziz. O nedenle Türkiye ayakta kalacak, Türkiye büyüyecek, kültürel olarak, ekonomik olarak, teknolojik olarak, siyasi olarak, demokratik olarak büyüyecek ve gelişecek, Suriye Türkmenleri ile daha çok hemhal olacak, Irak’takilerle daha çok hemhal olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletini büyütmek istiyorsak, Suriye’deki, Halep’teki, Musul’daki Türkmenlerle, Bosna’dakilerle beraber birlik olmak zorundayız. Biz tarih sahnesinde büyük dönemlerde tarihe not düşmüş milletin çocuklarıyız. Suriye’de de yenilmeyeceğiz inşallah. Biz Suriye’de Allah nasip ederse Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunarak her etnik yapının temsil edileceği demokratik bir Suriye’nin inşa edilmesini istiyoruz.”
“BİZE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR”
“Ruslar, Esed veya sömürgeci emperyalistler o bölgede olabilirler, bizi terör faaliyetleri ile terbiye etmeye kalkışmış olabilirler. Bize diz çöktürmek istiyorlar” diye Özdağ, “Ama dünyanın neresinde bir Türk varsa, nerede Türkün kültürüne iman etmiş insanlar varsa direneceğiz; büyük Türkiye hayali ve ülküsünün peşinde Suriye’deki Türkmenlerle, Irak’takilerle, Balkanlar’dakilerle, kuzey Afrika’dakilerle koşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“SURİYE’DEKİ KAOS VE ZULÜM BİTECEK”
Suriye’deki Türkmenlere de seslenen Özdağ, “Sizler orada kahramanlarsınız, birliğinizi ve beraberliğinizi muhafaza edin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakan Yardımcısı Burada, Başbakan sizinle beraber, Cumhurbaşkanı sizinle beraber. Biz Anadolu coğrafyasının kenarında bulunan, geçmişte birlikte olduğumuz Kürdüyle, Arabıyla, Türkmeniyle birlikte Ortadoğu coğrafyasını barış adası haline getirmek istiyoruz. Siz birlik ve beraberliğinizi muhafaza edin, siz hayallerinizden, ideallerinizden, ülkülerinizden kopmayın. Türkiye’nin 78 milyon yerli ve milli unsurları sizinle beraber inşallah. İnanıyorum ki Suriye’deki kaos ve bu zulüm bitecek. Bu zulüm bittikten sonra da orada demokratik, hakikaten insan hak ve hürriyetlere uygun bir rejim, bir sistem kurulacaktır. Ve orada da en belirgin, ön önemli rolü de Türkmenler oynayacaktır” şeklinde konuştu.
DAVUTOĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkmenlere selamlarını da ileten Özdağ, sözlerini, “Yüreklerimiz sizinle beraber. Maddi ve manevi tüm imkanlarımız sizinle beraber. Yaşasın Suriye Türkmen Meclisi, yaşasın Türkiye” ifadeleriyle tamamladı.