Ankara Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Dün kongreleri vardı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Dün kongreleri vardı

04.02.2018 - 17:51 | Son Güncellenme:

"(CHP) Dün kongreleri vardı. Kongrede 2 aday yarıştı. Adaylardan bir tanesi 167 delegenin imzasıyla adaylığını açıkladı. Diyor ki 'Efendim mükerrer imza varmış. Bu kişi aday olamazmış.' Bu mükerrer imza sadece bu adamın listesinde mi var? Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesindeki mükerrer imzalara niye bakmıyorsunuz"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Dün kongreleri vardı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na ilişkin, "Kongrede 2 aday yarıştı. Adaylardan bir tanesi 167 delegenin imzasıyla adaylığını açıkladı. Diyor ki 'Efendim mükerrer imza varmış. Bu kişi aday olamazmış.' Bu mükerrer imza sadece bu adamın listesinde mi var? Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesindeki mükerrer imzalara niye bakmıyorsunuz." dedi.

Haberin Devamı

Ünal, partisinin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde, birilerinin kendilerini suçladığını ve kendi meşreplerinin gereğini yerine getirdiğini söyledi.

CHP'nin kurultayında bile demokrasinin olmadığını belirten Ünal, şöyle konuştu:

"Dün kongreleri vardı. Kongrede 2 aday yarıştı. Şimdi bunlar demokrasiden, özgürlükten ve parti içi demokrasiden bahsediyorlar. Adaylardan bir tanesi 167 delegenin imzasıyla adaylığını açıkladı. Diyorlar ki 'Efendim mükerrer imza varmış. Bu kişi aday olamazmış.' Bu mükerrer imza sadece bu adamın listesinde mi var? Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesindeki mükerrer imzalara niye bakmıyorsunuz. Kendisiyle ilgili olunca her türlü faşistlik, her türlü baskı her türlü anti özgürlükçü yaklaşım mübah. En sonunda oradaki aday diğer kişi isyan etti ve 'Siz bu tavrınızla mı Türkiye'ye özgürlük getireceksiniz. Siz bu faşist tutumunuzla mı Türkiye'ye özgürlük getireceksiniz.' dedi. Kendi içlerinde bile bunların nasıl olduğu ortada."

Haberin Devamı

CHP'nin bir siyasi parti olmadığını daha önce söylediğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Düşünün PYD'ye sempatiyle bakan, PKK'ya sempatiyle bakan, PKK'lı teröristlerin cenazesine katılan, DHKP-C'li teröristlerin adeta avukatlığına soyunan, FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir yapıyla maalesef karşı karşıyayız. Biz Türkiye'yi bunlara bırakabilir miyiz?­ Biz Türkiye'yi PYD/PKK sempatizanlarına bırakabilir miyiz? FETÖ ağzıyla konuşanlara Türkiye'yi bırakabilir miyiz? Bu emaneti onlara bırakabilir miyiz? Hayır. Onun için çok çalışmalıyız."