Amasya Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

21.02.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

"(CHP'nin anayasa değişikliği düzenlemesini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararı) Bu konuda cevabını vermeleri gereken bazı sorular vardır. Madem Anayasa Mahkemesine gitmeyecektiniz, niçin bu hazırlıkları yaptınız. Niçin Anayasa Mahkemesine gitmek için veri topladınız, neden daha sonra vazgeçtiniz? Bir de duruma ve şarta göre bu kadar çabuk manevra yapmak bir siyasi partinin yerleşik kimliği ve karakteri bakımından problem teşkil eder mi" "Anayasa Mahkemesine ilişkin verileri toplarken bir kanaatiniz vardı da sonradan bu kanaatiniz mi değişti? Anayasa Mahkemesinin üyeleri mi değişti, siz niye değiştiniz? Bunları cevaplamaları lazım. Siyasette tutarlılık önemli"

Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR-TEVFİK ÖZTÜRK - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP'nin anayasa değişikliği düzenlemesini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararına ilişkin, "Bu konuda cevabını vermeleri gereken bazı sorular vardır. Madem Anayasa Mahkemesine gitmeyecektiniz, niçin bu hazırlıkları yaptınız. Niçin Anayasa Mahkemesine gitmek için veri topladınız, neden daha sonra vazgeçtiniz? Bir de duruma ve şarta göre bu kadar çabuk manevra yapmak bir siyasi partinin yerleşik kimliği ve karakteri bakımından problem teşkil eder mi?" dedi.

Haberin Devamı

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesine gitmeme kararından memnun olduklarını bildirdi.

CHP'nin, Mecliste görüşülen yasa değişikliklerinde her zaman Anayasa Mahkemesini işaret ettiğini, AK Parti'nin getirdiği tekliflerin anayasaya aykırı olduğunu iddia eden bir geleneğe sahip olduğunu belirten Bostancı, "Anayasa değişikliği teklifi geldiğinde de geleneğine uygun şekilde 'bunu Anayasa Mahkemesine götüreceğiz' diyerek her türlü veriyi toplamak üzere müzakere sürecini bu perspektif üzerinden değerlendirecek çalışmanın içerisine girdiler. Bütün hazırlıkları bu istikametteydi. Sonuç olarak Anayasa Mahkemesine gitmeyeceklerini söylediler." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

-"Bir siyasi partide tutarlılık bulunması gerek"

CHP'nin Anayasa Mahkemesine gitmemesine hiçbir itirazları olmadığını ancak bir siyasi partide tutarlılık bulunması gerektiğini vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Bu konuda cevabını vermeleri gereken bazı sorular vardır. Madem Anayasa Mahkemesine gitmeyecektiniz, niçin bu hazırlıkları yaptınız. Niçin Anayasa Mahkemesine gitmek için veri topladınız, neden daha sonra vazgeçtiniz? Bir de duruma ve şarta göre bu kadar çabuk manevra yapmak bir siyasi partinin yerleşik kimliği ve karakteri bakımından problem teşkil eder mi? Bunları CHP'lilere sormak isterim. Anayasa Mahkemesine ilişkin verileri toplarken bir kanaatiniz vardı da sonradan bu kanaatiniz mi değişti? Anayasa Mahkemesinin üyeleri mi değişti, siz niye değiştiniz? Bunları cevaplamaları lazım. Siyasette tutarlılık önemli."

Bostancı, istifa eden AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in yaptığı konuşmayla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Bu dönemde yapılan talihsiz beyanlar uygun değil. Bu, bir iki kişinin biraz da heyecana kapılarak sarf ettiği fazla ateşli sözler. Bunları farklı çevrelerden söyleyen insanlar da var. Bu tür açıklamaları 'hayırcı cepheden de söyleyenler oldu. Bu tür açıklamalara önem vermemek lazım, kim söylerse söylesin. Milletin sağduyusu ve aklı her zaman kardeşlik hukuku üzerine yürüyecektir. İnşallah ümidimiz ve temennimiz, halk oylamasında halkımızın buna 'evet' demesi. O istikamette Meclis bir çalışma dönemine girecek, 2019 yılında da seçimleri yapacağız."