Diyarbakır AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI TERÖR MAĞDURU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI TERÖR MAĞDURU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI

02.05.2016 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI TERÖR MAĞDURU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Başkanlığı, sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalardan dolayı psikolojileri bozulan çocukları bir alışveriş merkezine götürerek gün boyu eğlendirdi.
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, Diyarbakır’da son zamanlarda artan terör olayları ve beraberinde yaşanan sokağa çıkma yasağı ile çatışmalar nedeniyle sıkıntı yaşayan terör mağduru çocuklara sahip çıkmak ve bu çocukların özledikleri günlerine geri dönmelerini sağlamak üzere bir çalışma başlattı. AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer başkanlığında kadın kolları ile gençlik kolları başkanlıklarından oluşturulan heyet, sokağa çıkma yasağı ile çatışmaların yoğun yaşandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesi ile Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde mağdur olan 200 çocuğu tespit etti. Bağlar Kaymakamlığı ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile tespit edilen çocuklara ulaşan AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı 200 çocuğu Diyarbakır’da bulunan bir alışveriş merkezine götürerek gün boyu eğlendirdi. Çocuklarla birlikte alışveriş merkezine giden AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, heyeti ile beraber çocuklara gün boyu rehberlik etti. Terör mağduru çocuklara alışveriş merkezinde bulunan akvaryum gezdirildi, sinema izlettirildi, oyun alanlarına götürüldü ve yemek yedirildi.
Gün boyu alışveriş merkezinde gönüllerince eğlenen çocuklar bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Çocuklar uzun zamandır evlerinden dışarı çıkamadıklarını ve bu tür eğlencelere hasret kaldıkların dile getirdi. Gün boyu eğlendiğini belirten bir çocuk, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalardan önce sürekli olarak arkadaşları ile oynadığını ancak yaşanan bu sorunlardan dolayı son aylarda evden dışarı çıkamadığını kaydetti.
"ÇOCUKLARIN YÜZLERİNDE TEBESSÜM OLUŞMASINI İSTEDİK"
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer ise terör mağduru çocukların büyük bir travma yaşadıklarını ve yüzlerinde tebessüm oluşturmak adına böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bu çocukların Diyarbakır ve ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Gezer, bu etkinlikte desteklerini esirgemeyen Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan’a da teşekkür ettiğini dile getirdi. Gezer, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bunların yüzünün gülmesi bizi mutlu eder. Diyarbakır’ın Sur ve Bağlar ilçesinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalardan dolayı mağdur olan çocuklara güzel bir gün yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Yaşanan olaylardan dolayı okula gidemeyen, sokağa çıkamayan, arkadaşları ile oynayamayan ve tüm bunlardan dolayı psikolojileri bozulan bu çocuklara özledikleri günlerden birini yaşatmak istedik. Sur ilçesi ve Kaynarpınar Mahallesi’nde mağdur olan çocuklara ulaşarak bunlarla alışveriş merkezinde bir günümüzü geçirdik. Sokağa çıkma yasağında çocuklar okullarına gidemedi, moral olarak kötü durumdaydılar, yüzlerinde bir tebessüm oluşsun diye böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Çocukların mutlu olduğunu görmek bizi de mutlu etti. Bu çocukların hep gülmesini istiyoruz. Bunların gülmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Yaptığımız etkinlikte desteklerini esirgemeyen Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan’a teşekkür ediyorum. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.