Ankara Ak Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

Ak Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

28.11.2017 - 14:13 | Son Güncellenme:

"Terörle mücadele konusunda samimi olmayan bir batıyla karşı karşıyayız"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

ANTALYA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemesinin ABD'nin bu örgütle ilgili beklentilerinin henüz karşılayamamasından kaynaklandığını belirtti.

Haberin Devamı

Milletvekili Külünk, Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından, Antalya'daki bir otelde gerçekleştirilen "Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ" konulu "2. Uluslararası Güvenlik Sempozyumuna da, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'i iade etmediğini hatırlatan Külünk, "Neden iade etmiyorlar? Çünkü bu terör örgütü lideri onlar için kullanılan bir araç. Bu aracı ellerinden bırakmak istemiyorlar. Niye? Bu örgüt üzerinden henüz beklentilerini karşılayabilmiş değiller." diye konuştu.

- ABD ipe un seriyor

FETÖ elebaşısının iade edilmesini istediklerini hatırlatan Külünk, "Ancak gözükür o ki Amerika Birleşik Devletleri ipe un seriyor. Yani hukuk diyor." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ABD'nin 2000 yılındaki ikiz kuleler saldırısından sonra, önleyici savaş doktrini gereği dünyanın her yerinde terör örgütü mensuplarıyla mücadele ettiğini anımsatan Külünk, şöyle konuştu:

"O saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü terör örgütüydü de meclisi bombalayan, Cumhurbaşkanlığımızı bombalayan, milletin üzerine bomba atan, Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalayan, köprüyü kesen, vatandaşın üzerine ateş açan, bütün delilleri belgeleri ortada olan, görüntüleri ortada olan bu terör örgütüne karşı neden Amerika Birleşik Devletleri bu şekilde edilgen davranıyor.

Bu sorunun cevabını Rakka'da görüyoruz. Bu sorunun cevabını Suriye'de YPG ye verilen silahlarda görüyoruz. Dolayısıyla çifte standarttır. Terörle mücadele konusunda samimi olmayan bir batıyla karşı karşıyayız. Kendimiz güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Kendimiz başarmak mecburiyetindeyiz. Farkındalık üretmek mecburiyetindeyiz. Çünkü, bugün Türkiye'ye yönelik operasyonlar terör örgütleri üzerinden gerçekleştiriliyor."

- Üniversiteler FETÖ konusunda suskun

Polis akademisi tarafından yapılan FETÖ temalı sempozyumun bütün üniversiteler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Külünk, bazı istisnalar dışında üniversitelerin çoğunun bu konudaki suskunluğunu anlayamadığını belirtti.

Haberin Devamı

FETÖ terör örgütünün klasik bir terör örgütü olmadığının altını çizen Külünk, yeni nesil bir terör örgütüyle karşı karşıya olduklarını kaydetti.