Kastamonu AK PARTİ KASTAMONU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHSİN BABAŞ;

AK PARTİ KASTAMONU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHSİN BABAŞ;

26.02.2014 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ KASTAMONU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAHSİN BABAŞ;

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesi’nde çalışan personeli işten çıkartacağı yönündeki söylentilere tepki göstererek, “Şimdiye kadar ben kimi atmışım, kime zarar vermişim? Benden hiç kimseye zarar gelmeyeceğini, onların hak ve hukukunu en iyi benim koruyacağımı hepsi çok iyi bilir” dedi.
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Kuzeykent Mahallesi’nde UFO İş Merkezi’nde düzenlenen buluşma toplantısında Örnek Hilal Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Burada vatandaşların büyük bir ilgiyle karşılaşan Tahsin Babaş, kendilerine 30 Mart’ta yetki verildiğinde çözüm odaklı projeler üreteceklerini belirterek, “Öğrencilerimiz için yurtlar oluşturacağız. Çünkü Kastamonu Üniversitesi’ni geliştirmemiz gerekiyor. Üniversitemizi geliştirip, öğrencilere yurtlar oluşturduğumuzda şehrimize katma değer sağlanacak. Ayrıca öğrenciler, şehrimize ayrı bir renk ve hareketlilik katacak. Bu yüzden öğrencilerimizin büyük sorunu haline gelen yurt problemini inşallah bize yetki verildiğinde çözeceğiz” dedi.
HARİKALAR DİYARI VE ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI
Kastamonu Belediyesi’nde Fen İşleri ve KASKİ Müdürü olarak görev yaparken bu görevlerinden istifa ederek AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatan Tahsin Babaş, belediyedeki görevi sırasında hazırladığı Harikalar Diyarı Projesi’ni kısa zamanda uygulamaya geçirmek istediğini söyledi. Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Harikalar Diyarı’nın Kuzeykent’teki Güney Sitesi ile Fen Lisesi’nin arkasında bulunan 16 dönüm arazi üzerinde yapılacağını ve uygulama projesinin hazır olduğu ifade etti.
Kuzeykent Mahallesi’nde Karting ile Şamil Sitesi’nin arkasında bulunan 7 dönüm arazi üzerinde ise Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı yaparak hizmete geçireceğini söyleyen Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, “Bu proje de bence çok önemli bir projedir. Çünkü bu projeyle birlikte çocuklarımız küçük yaştan itibaren trafik eğitimi alacak” dedi.
“KASTAMONU DÜNYA KÜLTÜR ŞEHRİ OLACAK”
Şehirdeki trafik sorununa mutlaka çözüm bulacaklarını ifade eden Tahsin Babaş, “Parklanmadan kaynaklanan trafik yoğunluğu oluyor. İkinci sıra parklanmayla beraber şehirde trafik bir çile haline geliyor. Bu yüzden şehrin muhtelif yerlerine otoparklar yapıp şehir içindeki parklanmayı kısa vadede çözeceğiz. Orta vadede ise Batı Bulvarı projemiz var. 300 metre tünelle Kefeli Yokuşunu geçip Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi’ne ulaşılacak. Batı Bulvarı projesini kentsel dönüşüm kapsamında çift gelişli ve gidişli yapacağız. 25 metre genişliğinde olacak. Ayrıca güzergahtaki tarihi dokuyu da ayağa kaldıracak. Batı Bulvarı, sadece bir yol projesi değil, aynı zamanda kültür ve sanat projesidir. Trafik sorununu ortadan kaldırmak için başka bir alternatif yok. Varsa başka bir alternatif ortaya koyabilen, beraber tartışalım. Bir de Doğu Bulvarı projemiz bulunuyor. Şehrimizin doğusu bu bulvarla geçilecek. Bu projeler tamamlanınca Kastamonu, Dünya Kültür Şehri olacak. Sadece bu iki projenin maliyeti 200 milyon avro tutuyor. Biz, bu projeleri hayata geçirecek güce ve tecrübeye sahibiz” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm konusunun çarpıtıldığını vurgulayan Tahsin Babaş, “Bizce şehrimizde kentsel dönüşüm şarttır. İnsan hayatı bizler için önemlidir. Allah korusun bir depremde Kastamonu’da hayat durur. İnsanlarımızın hayatını kurtarıp modern bir konutta yaşamasını sağlayacağız. Ayrıca çarpık yapılaşmayı önleyeceğiz. Kentsel dönüşümden anlamayanlar, parsel bazındaki kentsel dönüşümden bahsediyor. Fakat biz, ada bazında, yani 5 hektarlık bir alanda yapılacak kentsel dönüşümle vatandaşımızın cebinden bir kuruş para çıkmadan binalarının yenilenmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
“ARKADAŞLARIMIN HAKLARINI SAVUNDUM”
Kastamonu Belediyesi’nde 25 yıl boyunca hizmet ettiğini açıklayan Tahsin Babaş, “Bu zaman zarfında Kastamonu Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın da birçoğunun işe alınmasında emeğim vardır. Fakat son günlerde diyorlar ki; ‘Tahsin Bey gelirse sizi işten atacak.’ Şimdiye kadar ben kimi atmışım, kime zarar vermişim? Niye işten çıkartayım ya da işten çıkartılmaları için ortada bir sebep bulunuyor mu? Ben, görevim süresince hep bu işçi arkadaşlarımla birlikte çalıştım, bu arkadaşlarımızla birlikte görev yaptım. Yediğimiz ekmeği, içtiğimiz çayı beraber paylaştık. Beraber güldük, beraber ağladık. Ben her zaman onların yanında oldum. Onlar için mücadele ettim. Yeri geldiğinde haklarını savundum. Birçok arkadaşımızın kadro almasında rol oynadım. Bu yüzden belediyede çalışan işçisi de, memuru da, hepsi beni çok iyi tanır. Benden hiç kimseye zarar gelmeyeceğini, onların hak ve hukukunu en iyi benim koruyacağımı hepsi çok iyi bilir. Çünkü ben, yanımda çalışan arkadaşlarımın hakkını ve hukukunu her zaman korudum. Bunun aksini hiç kimse söyleyemez” ifadelerini kullandı.
“HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”
“Biz, vatandaşımız ağlarken ağlayıp, gülerken güleceğiz” diyen Tahsin Babaş, vatandaşlarla bir ve iç içe olacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Doğumunda, sünnetinde, düğününde kim bizi yanında görmek isterse halkımızın her zaman yanında olacağız. Cenaze hizmetlerinde kim bize bir telefon açarsa, biz hocasından pidesine, defininden mezarına kadar bütün işlerini belediye olarak karşılayacağız. Bu, başka belediyelerde uygulanıyor, fakat Kastamonu’da şimdiye kadar uygulaması yapılmadı. İnşallah biz 30 Mart’ta göreve geldiğimizde bu uygulamayı Kastamonu halkıyla tanıştıracağız”
Kastamonu’da raylı sistemin rantabl olmadığını aktaran Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Çünkü ilk olarak belirli bir nüfusa ulaşılması gerekiyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, belirli bir nüfusa ulaşmayınca raylı sisteme izin vermiyor. Ayrıca şehrimizde tek bir güzergahımız var. Raylı sistem, trafik sorununa alternatif olmaz, aksine şehir içindeki yaşanan trafik sorununu daha fazla artırır. Çünkü bir tek güzergahta indi bindi olacak. Dolayısıyla trafik daha fazla sıkışacak, bu da trafik yoğunluğunu beraberinde getirecek. Ayrıca raylı sistemin kilometresi 50 milyon lira tutuyor. Maliyeti çok fazla ve bu maliyetlerin altından da kalkmak mümkün olmuyor. Bu yüzden bizce şehre bir kazanç sağlayıp, rantabl çalışacak bir proje değildir.”
“YAPABİLECEKLERİMİ SÖYLÜYORUM”
Kimseyi boş vaatlerle kandırmadığını ve yapabileceği projeleri anlattığını belirten Tahsin Babaş, “Ben doğru, düzgün ve net konuşuyorum. Yaparım diye hiç kimseyi kandırmıyorum. Yapabileceklerimi söylüyorum. Kimseye yaparım diye boş vaatlerde bulunup kandırmıyorum” dedi.
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, yapacağı irili ufaklı birçok projeyi anlattığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kastamonu’da beton yolların üzerini kısa sürede BSK denilen sıcak asfaltla kaplayacağız. Şehrin birçok noktasında bununla birlikte hız kesicileri de koyacağız. Çünkü halkımızın can güvenliği bizler için önemlidir. Biz, halka yönelik, halkımızı düşünerek projeler yaptık ve yapacağız. Türkiye, içme suyu noktasında Avrupa’daki ülkelere göre en susuz ülke durumunda bulunuyor. Kastamonu da bu illerin başında geliyor. Bu yüzden bol suyumuz yok. İdare etmemiz gerekiyor. Kurak bir mevsim geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde sıkıntılı ve susuz günler bizi bekliyor. Suyumuzu idareli kullanmaları için halkımıza şimdiden çağrıda bulunuyorum.”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk de yaptığı konuşmada, partisinin belediye başkan adayı olan Tahsin Babaş’ın Kastamonu’da yapmayı planladığı ve şehrin ufkunu açacak projeleri bulunduğunu ve bunların hayata geçirilmesi için Kastamonu halkından destek istediklerini söyledi.
Kendisine gösterilen yoğun ilgiden memnun olan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.