Ordu AK PARTİ’Lİ VEKİL, ATA TOPRAKLARINDA

AK PARTİ’Lİ VEKİL, ATA TOPRAKLARINDA

26.09.2016 - 10:11 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ’Lİ VEKİL, ATA TOPRAKLARINDA

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türklerin ilk anayurdu olan Moğolistan’da Orhun Yazıtları’nı ziyaret etti.
Türklerin dünyaya yayıldığı ve medeniyetin temellerini attığı Moğolistan’ı ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti Moğolistan Büyükelçisi Murat Karagöz’ü ziyaret ederek iki ülke arasındaki ilişkileri ile Moğolistan’da hayatını sürdüren Türkler hakkında bilgi aldı.
TİKA Moğolistan Koordinatörü Veysel Çiftçi’yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Daha önce Moğolistan’da Alman ve Rus bilim adamları araştırmalar yapıyordu. Ancak hükümetimizin girişimleri ile bu araştırmalar Türkiye öncülüğünde yapılmaya başlandı. TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) aracılığı ile tarihimize ve kültürümüze sahip çıkılıyor. Moğolistan’daki Türk Anıtları Projesi (MOTAP) kapsamında yapılan çalışmalar için 6 milyon doların üzerinde harcama yapıldı. Türk tarihinin en önemli eseri olarak anılan, Türk devlet yapısının detaylarını anlamamızı sağlayan yazıtlar sadece milletimiz için değil tüm dünya tarihi için büyük öneme sahiptir. Kökleri bir olan bu iki ülke arasındaki ortak çalışmalar artarak devam ediyor” dedi.
Moğolistan’ın Başkenti Ulan Batur’un merkezinde bulunan Ankara Caddesi’nde yer alan Türk okulunu ziyaret eden Milletvekili Metin Gündoğdu, daha sonra 370 km uzaklıktaki Orhun Vadisi’nde yer alan Orhun Abidelerini ziyaret etti.