Ankara AK PARTİ MANİSA MİLLETVEKİLİ MUZAFFER YURTTAŞ:

AK PARTİ MANİSA MİLLETVEKİLİ MUZAFFER YURTTAŞ:

16.12.2014 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ MANİSA MİLLETVEKİLİ MUZAFFER YURTTAŞ:

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, 1968 yılında milli park ilan edilen Spil Dağı’na bu zamana kadar hiçbir yatırım yapılmadığını belirterek, AK Parti iktidarı zamanında Spil Dağı’na 20 milyon liralık alt yapı yatırımı yapıldığını söyledi.
TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı altıncı tur görüşmelerinde AK Parti adına söz alan Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti’nin daha önceki hükümetler dönemlerindeki bütçelere göre denk bütçeler yaptığını söyledi.
“Daha önceki hükümetler zamanında da 5 yıllık kalkınma planları yapılır ama ikinci yılda hükümet planın altında kalıp yıkılırdı” diyen Yurttaş, AK Parti iktidarının yaptığı denk bütçelerde en büyük payın eğitim ve sağlığa verildiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının yürüttüğü “1000 günde 1000 gölet” projesinden en fazla nasibini illerin başında Manisa’nın geldiğini belirten Yurttaş, “Bu projeler bittiğinde Manisa daha fazla sulu tarıma kavuşacak ve göller bölgesi haline gelecektir. 52 gölet ve 3 sulama barajı projemiz vardır. 25 gölet bu yıl tamamlanacak ve su tutmaya başlayacaktır. 40 yıldır türküsü çağrılan ve Ahmetli -Gökkaya ovasında 20 bin dekar araziyi sulayacak olan Kelebek Barajı inşaatı devam etmektedir.
Spil Dağı 1968 yılında bakanlık oluru ile milli park ilan edilmiştir. Ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmamıştır. 2011 yılında ilk defa Manisa’da bir bölge müdürlüğü kurulmuştur. Yeni kurulan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü çalışmalarına başlamış ve bugüne kadar 20 milyon liralık alt yapı hizmetleri yapılmıştır” diye konuştu.
Gösterdiği fotoğraflarla Genel Kurulda milletvekillerini bilgilendiren Yurttaş, “Spil Dağı Anemon adı verilen Manisa Lalesinin yetiştiği, yılkı atlarının bulunduğu, 78 çeşit şifalı endemik bitkinin yetiştiği ender milli parklarımızdandır. Geleceğin en önemli turizm merkezlerinden biri olmaya aday olan Spil Milli Parkı’nı yılda 200 bin misafir ziyaret ederken, yapılan çalışmalarla bu rakamın 500 bine çıkması beklenmektedir. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Sağlık ve Spor Oteli yapımı için yap işlet devret yöntemi ile ihale edilecektir. Böylelikle hem sağlık hem de doğa turizmi açısından önemli bir merkez olacaktır. Gediz Ovası gibi münbit topraklara, yerin altı kadar üstünün de değerli olduğu bir bölgede bakanlığımız Gediz Nehrini o eski temiz günlerine çevirmek için Gediz Koruma Eylem Planını devreye almıştır. Dere ve nehir yatağında ıslah çalışmaları devam etmektedir. Manisa sınırlarında 35 kilometrelik alanda nehir yatağı 35 çapına çıkartılmış ve her iki yakasına ulaşım yolları açılmıştı” şeklinde konuştu.
Bölgede rüzgar enerji santralleri kurulduğunu hatırlatan Yurttaş, “Yıllarca bu rüzgar eserken iktidarlar baktı. Şimdi bunu enerjiye dönüştürüyoruz. Alaşehir Salihli arasında 287.5 derece sıcaklığında Türkiye’nin en sıcak jeotermal kaynağı tespit edildi. Ayrıca MTA ve özel sektör eliyle çok sayıda sondaj kuyusu açılmıştır ve elektrik enerjisi üretimine başlanacaktır. Artan su seracılıkta, konut ısıtmada ve kaplıca sağlık turizminde kullanılacaktır. Yıllarca bu su yerin altında duruyordu ve yeryüzüne çıkmak için AK Parti iktidarını bekledi. Tarihimizden, kültürümüzden, medeniyetimizden ve bu topraklardan aldığımız güçle, milletimizden aldığımız dualarla, azimle geleceğe doğru yürümeye devam edeceğiz. “Durmak yok, yola devam” diyoruz. Türkiye’yi karanlık güç odakları ve vesayet sevdalıları değil, milletin seçtikleri yönetecektir” ifadelerini kullandı.