Mardin AK PARTİ MARDİN ADAYLARI TANITILDI

AK PARTİ MARDİN ADAYLARI TANITILDI

18.04.2015 - 20:20 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ MARDİN ADAYLARI TANITILDI

AK Parti Mardin İl Teşkilatı, Mardin milletvekili adaylarını düzenlediği toplantıyla tanıttı.
AK Parti, Mardin milletvekili adaylarını tanıttı. Özel bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan 1. sıra adayı Orhan Miroğlu, siyasi tercihlerin demokratik bir ortamda barış ve huzur içerisinde tecelli etmesini istediklerini belirtti. Erdoğan liderliğinde başlayan çözüm sürecinin halka mal olmuş bir şekilde devam ettiğini ifade eden Miroğlu, “Bir ülke de barış ve huzur olmazsa o ülkede ne demokrasi olur. Ne de yeni bir anayasa inşa etmek mümkün olur” dedi.
Miroğlu, “Akil insanlar bu süreci Kürt, Türk ve Arap halkına mal edilmesi için çok değerli çalışmalar yaptı. Bölge insanı da çözüm sürecini yüzde 90 oranında desteklemektedir. Ama maalesef hala bu ülkenin dağlarında silahlı gruplar var. Maalesef bu ülkenin dağlarında şiddete meyleden insanlar var. Bu insanlara diyoruz ki gelin demokrasiyle barış mücadelesinin bir parçası olun. Türkiye’nin dağa dair hikâyesi bitti. Şimdi ki hikâye herkesin kendi onuruyla büyük davanın bir parçası barış ve demokrasi davasının bir parçası olma hikâyesidir” diye konuştu.
Miroğlu, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada HDP Genel Merkezine bir silahlı saldırı yapıldığını duyduklarını belirterek, “Bunu şiddetle kınıyoruz” dedi.
Daha sonra adaylardan Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz’de birer konuşma yaptılar.