Mardin Ak Parti Mardin İl Başkanı Dündar:

Ak Parti Mardin İl Başkanı Dündar:

11.10.2017 - 13:15 | Son Güncellenme:

"Ilısu Barajı'ndan içme suyu hattını Mardin'e çekerek kangren olan su sorununu bitirmek istiyoruz"

Ak Parti Mardin İl Başkanı Dündar:

MARDİN (AA) - AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, "Ilısu Barajı'ndan içme suyu hattını Mardin'e çekerek kangren olan su sorununu bitirmek istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Başkan Dündar, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 8 ilçe kongresi gerçekleştirdiklerini, iki ilçeye de merkezden atama yapıldığını söyledi.

AK Parti Mardin İl Başkanlığının kentte yükselen bir trendle siyaset yaptığını anlatan Dündar, "Mardin'in bir daha terörle anılmaması için çalışiyoruz. Terörle mücadelede, son bir yıldır yoğun ve farklı bir çalışma sistemi uygulanıyor. Terörün birdaha bu bölgeye hakim olmaması, hem insanlarımızın can ve mal güvenliğini hem de insanlarımızın siyasi iradelerinin ipotek altına alınmaması için Cumhurkanlığımız ve hükümetimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Güven ve huzur bu bölgede ekonomi ve turizime de olumlu anlamda yansır." diye konuştu.

"Ilısu Barajı'ndan içme suyu hattını Mardin'e çekerek kangren olan su sorununu bitirmek istiyruz." diyen Dündar, GAP projesinin 2019 yılında bitirileceğini anlattı.

Haberin Devamı

Dündar, GAP projesi ile Kızıltepe Ovası'nın büyük bir canlılık yakalayacağını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Suyun Kızıltepe ve Derik'in bazı bölgelerine cazibe ile dağıtımını gerçekletireceğiz. Bu da bizlere çok yönlü avantaj sağlayacak. Elektrik kesilmelerinin önüne geçilecek. İş gücümüzün daha aktif çalışmasını sağlayacak."