Ankara Ak Parti Milletvekili Sürekli İş Adamlarını Ziyaret Etti

Ak Parti Milletvekili Sürekli İş Adamlarını Ziyaret Etti

29.09.2017 - 20:28 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti Milletvekili Sürekli İş Adamlarını Ziyaret Etti

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir İş Dünyası Derneğini (İZİD) ziyaret etti.

Haberin Devamı

İZİD'den yapılan açıklamada, derneği ziyaret eden ve çalışmaları hakkında bilgi alan Sürekli, derneğe çalışmalarında destek olacaklarını belirtti.

Sürekli, derneğin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Haftaya Afyon'da cumhurbaşkanımızla beraber ekonominin canlandırılmasıyla ilgili bir toplantımız olacak. Ekonominin canlandırılması ile ilgili aldığımız önlemlerle ilgili olarak KOSGEB orta vadeli planını açıkladı. 500 milyar ayırmıştı bunun 264 milyarı kullanıldı. Hükümetimiz gerek KOSGEB ile gerekse Sanayi Bakanlığımız aracılığıyla AR-GE çalışmalarına ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine büyük destek sağlıyor. Teşviklerden faydalanmak isteyen girişimciler bunu dikkate alarak projelerini yapsın." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sürekli, özellikle Yamanlar Dağı'na yapılmaya çalışılan çöp tesisi konusunun takipçisi olacaklarını da belirtti.

İZİD Başkanı Feyyaz Sungur ise amaçlarının sosyal, kültürel ve ekonomik standartların yükseltilerek istihdam yaratmak olduğunu belirterek şubat ayında kurulan derneklerinin 300 kişiye iş bulduğunu bildirdi.

Girişimciliğe ve istihdama önem verdiklerini vurgulayan Sungur, istihdam yaratacak projeler için KOBİ lerle çalıştıklarını ve KOSGEB ile İŞKUR arasında köprü vazifesi gördüklerini kaydetti.

İş arayan insanların üniversite bitirdikten sonra kamu kuruluşlarına ya da belediyelere girebilmek için araya torpil soktuğuna dikkat çeken Sungur, girişimci ruhlu insanların çoğalması durumunda bu durumun en aza ineceğini belirtti.

Sungur, şunları kaydetti:

"BİZ İZİD olarak bu durumun önüne geçmek için girişimciliği teşvik ediyoruz. KOSGEB'e gönderilen projelerin çoğu cafe ile ilgiliydi. Bu yüzden artık cafelere destek olunmuyor. Yeni iş kollarına yönelmek gerekiyor. Örneğin kullanmadığımız elektronik eşyalar var bunların içinde altın var bakır madeni var. Bunları ayrıştıracak iş kolu yok. Bazı arkadaşlara bu yönde telkinler yaptık. Verdiğimiz KOSGEB eğitimlerinde girişimcilerimize bu tarz yeni iş kollarına da yönlendiriyoruz."