Bartın AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TUNÇ: "DİK DURUŞUMUZU YILLAR SONRA TARİH KİTAPLARINDA OKUYACAĞIZ"

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TUNÇ: "DİK DURUŞUMUZU YILLAR SONRA TARİH KİTAPLARINDA OKUYACAĞIZ"

28.07.2016 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TUNÇ: DİK DURUŞUMUZU YILLAR SONRA TARİH KİTAPLARINDA OKUYACAĞIZ

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Cumhuriyet meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı.
AK Parti Amasra İlçe Başkanlığının organize ettiği ve Cumhuriyet meydanında düzenlenen milli irade ve demokrasi nöbetine katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Mitinglere son olarak AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, gaziler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Milletvekili Tunç demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi bu hainler, Türkiye düşmanları sahneye çıktı. Milletin silahlarını kaçırdı. Milletin helikopterlerini, bu milletin vergisiyle alınan uçakları, tankları milletin üzerine kullanarak milleti öldürmeye kast etti. Bu hainlerin önüne milletimiz dimdik durdu ve ’Ne oluyor? Sen bu vatana nasıl saldırırsın? Sen bu asker elbisesinin altına gizlenmiş teröristsin. Senin karşısında duruyorum’ dedi. Bu millet öyle bir hainlikle karşı karşıya kaldı ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamaya varıncaya kadar gözü dönmüş hainlerle karşı karşıya kaldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclis, Kurtuluş Savaşı’nda bile düşman mermisine maruz kalmamıştı. Durmadılar terörle canı pahasına mücadele eden özel hareket polislerimizin Gölbaşı’nda üzerine bomba yağdırdılar. İşte bunlar bu kadar düşman, bu kadar hain. 50 polisimiz orada şehit oldu" dedi.
Tankların, tüfeklerin karşısına dikilen 7’den 70’e herkesin canı pahasına hainlere karşı mücadele ettiğini söyleyen Milletvekili Tunç, "Milletimizi karşısında gören bu hainler geri çekilmek zorunda kaldılar. 15 Temmuz gecesi ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Ancak milletimiz dik duruşuyla vatanseverliğiyle, bayrak sevdasıyla meydanlara indi. Onların karşısında durdu ve 15 Temmuz karanlık tablosunu geleceğimize, çocuklarımıza demokrasi bayramı olarak hediye etti. Evlatlarınız sizin şu şerefli nöbetinizi, dik duruşunuzu yıllar sonra tarih kitaplarında okuyacak. Bunun için bu milletin evladı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Milletvekili Tunç konuşmasına şöyle devam etti:
“15 Temmuz’da okyanus ötesinden Fethullahçı Terör Örgütü mensupları aldıkları talimatlarla milletin üzerine, saldırılar yaptı. Ama milletimiz bütün dünyaya nasıl ’Çanakkale geçilmez’ dedirttiyse, nasıl Kurtuluş Savaşı’nda bunu yedi düvele göstermişse yine aynı heyecanı, aynı mücadeleyi göstererek ’Türkiye’nin önünü kestirmem, Türkiye’nin dünyanın en güçlü ülkeleri arasında olması için mücadele ederim ve Türkiye’yi yine Cumhuriyetin 100. Kuruluş döneminde dünyanın lider ülkeleri arasında yer almasını engellemek isteyenlere fırsat vermem’ dedi."
"Allah milletimize yardım etti. 15 Temmuz gecesi planladıkları saat sabaha karşı 03.00. eğer bu saatte olsaydı milletimiz belki haber almakta güçlük çekecekti. Uyumuş olacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kastetmişler. Planları öldürmek, onu şehit etmek. Onu şehit ettikten sonra nasılsa millet sesini çıkaramaz, korkar. Tankın, tüfeğin karşısına dikilemez sandılar. Bunun için Marmaris’te Cumhurbaşkanımız oteldeyken gece 03.00’da suikast düzenleyip onu şehit etmek istediler. Ama planladıkları gibi bazı şeyler gitmedi. Öne çekmek zorunda kaldılar. 03.00’da değil de akşam saat 21.00’da başlamak zorunda kaldılar. Vatandaşlar ’Acaba ne oluyor?’ diye şöyle endişeyle etrafına bakarken Recep Tayyip Erdoğan’ın cep telefonundan dahi olsa görüntüsünü gördü ve rahatladı. O ’Haydi ülkemize sahip çıkma zamanıdır’ dedi ve ardından milletimiz ülkemize sahip çıkmak için meydanlara döküldü. O hainlerin karşısına dikildi. Bu cesur millet olduktan sonra bu ülkenin sırtı hiçbir zaman yere gelmeyecek.”
"Dost düşman herkes Türkiye’nin bu durumu takip etti. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız meydanlara indi. Kabe’de dualar edildi. Hainleri kınadılar, lanetlediler. Ama müttefik olarak bildiğimiz bazı ülkelerden sadece cılız sesler çıktı. 15 Temmuz gecesi endişeyle bekliyoruz dediler. NATO’su Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, uluslararası kuruluşlar halbuki hukuka saldırdılar. Hukukun üstünlüğüne saldırı var. Neredesiniz? Sabah oluyor darbe bastırıldıktan sonra seçilmiş hükümetin yanındayız diye yarım ağız açıklama yapabiliyorlar. Türkiye’nin büyük devlet olmasını istemeyen şer güçler içerideki terör örgütlerini, iş birlikçilerini kullanarak bunu başarabileceklerini zannettiler. Güçlü Türkiye onların özellikle Ortadoğu’daki planlarını bozduğu için Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsızdılar."
"80 darbesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde sinsice yuvalanan bu terör örgütü, 15 Temmuz’da ’Artık bu işi başarabiliriz’ talimatını Pensilvanya’daki terörist başından alıyor ve uygulamaya geçiriyor. Sen Türk milletini ne zannediyorsun? Türk milleti vatanına, bayrağına sahip çıkmayacak mı zannettin? Şimdi milletimiz şerefli nöbetini tutmaya devam ediyor. Türkiye’nin, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma nöbetidir. Bu nöbete devam edeceğiz. Diğer taraftan bu hainlere milletimizin beklediği en ağır cezayı verecek ve yargı huzurunda onlardan hesap soracağız."