Ankara Ak Parti Muş 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Muş 6. Olağan İl Kongresi

03.12.2017 - 19:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) "Son olay, bir kaset operasyonuyla bu zatı CHP Genel Başkanlığına taşıyanların 2019 seçimlerine farklı bir isimle gitmek istediklerine işaret ediyor. Gidicidir Bay Kemal. Geçen hafta göz göre göre tongaya bastırılmasının başka bir izahı olamaz" "Az buçuk hesap bilen, ticaretten anlayan, eskilerin deyimiyle 'Ali okulunu' bitiren herkes, önündeki kağıtları okuyunca meselenin başka tür bir şey olduğunu anlar. Her ne kadar hesap uzmanı olduğunu iddia etse de bu zat okuduğunu da anlamıyor. Bu zatın genel müdürlüğü altında SSK'nın neden battığı iyice anlaşılıyor. Kasetle gelen dekontla gider"

Ak Parti Muş 6. Olağan İl Kongresi

MUŞ (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son olay, bir kaset operasyonuyla bu zatı CHP Genel Başkanlığına taşıyanların 2019 seçimlerine farklı bir isimle gitmek istediklerine işaret ediyor. Gidicidir Bay Kemal. Geçen hafta göz göre göre tongaya bastırılmasının başka bir izahı olamaz." dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen Muş 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nda tankların arasından geçerek, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gittiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, "Bir darbe olduğu zaman tankların önüne önce ben çıkarım." dediğini anımsatan Erdoğan, "Bunu kim diyordu? Bay Kemal. Ondan sonra da utanmadan ne dedi? 'Bu bir kontrollü darbe.' dedi. Kontrollü darbenin sanığı sensin sen. Çünkü, o gece hemen sehpaya kahveler kondu. Kahvelerini yudumlarken bir taraftan da ekranlarda darbeyi izliyordu. Sende yürek yok ya. Sen dürüst değilsin." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan mitinge Kılıçdaroğlu'nu da davet ettiklerini, önce gelemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun sonra birileri tarafından ikna edildiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dürüst ol dürüst. Her zaman yalan söyledin, yalan söylemeye devam ediyorsun. İşte şimdi yine bir yalan maalesef. Ama unutma, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yine FETÖ'nün sosyal medya tetikçilerinin servis ettiği yalan yanlış bilgilerle günlerce Milli İstihbarat Teşkilatını hedef aldı. 'Ana kuzuları' diyerek masum göstermeye çalıştığı FETÖ'cü teröristlerin nasıl acımasızca millete kurşun sıktığının görüntüleri her yerde var. Biz, yalanları ortaya çıktıkça utanır, belki biraz kendine çeki düzen verir diye beklerken bu zat iftiralarının çıtasını daha da yükseltti."

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bir yalanını örtmek için ertesi gün daha büyük bir yalan ve iftira ile karşılarına çıktığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun yalanlarının tek alıcısının CHP içindeki küçük bir klik olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son olay, bir kaset operasyonuyla bu zatı CHP Genel Başkanlığına taşıyanların 2019 seçimlerine farklı bir isimle gitmek istediklerine işaret ediyor. Gidicidir Bay Kemal. Geçen hafta göz göre göre tongaya bastırılmasının başka bir izahı olamaz. Az buçuk hesap bilen, ticaretten anlayan, eskilerin deyimiyle 'Ali okulunu' bitiren herkes önündeki kağıtları okuyunca meselenin başka tür bir şey olduğunu anlar. Her ne kadar hesap uzmanı olduğunu iddia etse de bu zat okuduğunu da anlamıyor. Bu zatın genel müdürlüğü altında SSK'nın neden battığı iyice anlaşılıyor. Kasetle gelen dekontla gider. Bunu böyle bilin."

Haberin Devamı

- Hangi iktidar terör örgütlerinin oyuncağı olmuş bir muhalefet ister"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakiplerin zayıflığından gururlanan bir parti olmadıklarını belirterek, "Türkiye gibi güçlü bir ülkenin ana muhalefet diğer adıyla ana hıyanet partisinin de belli bir kalibrenin, standardın üzerinde olması gerekir." diye konuştu.

"Hangi iktidar terör örgütlerinin oyuncağı olmuş bir muhalefet ister, hangi siyasetçi karşısında bu kadar zayıf bir rakiple mindere çıkmak ister?" diye soran Erdoğan, "CHP'nin içine düştüğü veya düşürüldüğü durum, CHP'li samimi kardeşlerim kadar bizi de üzüyor. Bu durum bizim yükümüzü daha da artırıyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir yandan Muş gibi uzun yıllar ihmal edilmiş illere hizmet götürürken diğer taraftan da bu tür işlerle uğraşmak zorunda kaldıklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz birileri gibi seçim öncesi Muş meydanında oy isteyip seçim sonrası aldıkları oyları bir avuç Cihangir elitine peşkeş çekenlerden olmadık. Biz Muş'u sadece seçim dönemlerinde hatırlayanlardan olmadık. Tüm Türkiye gibi Muş'a da gece gündüz hizmet götürdük."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 15 yılda 9 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını vurgulayarak, 3 bin 300 yeni dersliğin inşa edildiğini, Muş Alparslan Üniversitesi'nin kurulduğunu anımsattı.

Kentte yapılan 32 sağlık yatırımı ve bin 544 konut uygulamasına işaret eden Erdoğan, 2002 öncesi 16 kilometre olan bölünmüş yola, 114 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettiklerini bildirdi.

Kente yapılan diğer yatırımlara ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları anlattı:

"AK Parti olarak önümüzdeki dönemde her alanda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bir taraftan kongrelerde içerideki yenilenme sürecini tamamlarken diğer taraftan da 2019'a hazırlanmalıyız. Son yaşadığımız hadiseler gelecek 1,5 yılın bizim açımızdan hiç de kolay geçmeyeceğini gösteriyor. Ülkemize yönelik saldırıların artığı bu dönemde birliğimizden, beraberliğimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç kimsenin aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz. Çevremizde yaşanan felaketler bu tür fitnelerin nelere yol açabileceğinin ispatıdır. Türkiye tökezlerse, unutmayın, emin olun, umudunu bize bağlamış yüz milyonlar, onlar da tökezler. Türkiye Kürt, Türk, Arap ayrımı yapmadan bölgesindeki tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan tek ülkedir. Son Irak depreminde olduğu gibi, kuzey Irak'taki kardeşlerimizin imdadına yine ilk biz yetiştik. Siyasi meselelerin komşuluk hukukumuzun önüne geçmesine asla izin vermiyoruz. Bu anlayışla Yemen'den Libya'ya, Suriye'den İran ve Mısır'a kadar kim dara düşmüşse daima kardeşlerimizin yanında olduk. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Tüm bu hizmetlerin kesintiye uğramaması için 2019 çok büyük bir önem taşıyor."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonu dolduranlardan 2019 öncesinde çok daha fazla çaba beklediğini vurgulayarak, kapı kapı dolaşmalarını istedi.

Erdoğan, konuşmasını salondakilerle "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısının sözleriyle tamamladı.

- Kongreden notlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kongre salonuna girişi öncesinde, dışarıda bekleyen kalabalığa da hitap etti.

Alandakilere "Terörün belini kırıyor muyuz?" diye soran ve "Evet" yanıtını alan Erdoğan, şunları söyledi:

"Son bir hafta içinde hamdolsun bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Mehmedimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız şehadete yürüdüler ama şu ana kadar binlerce teröristi de etkisiz hale getirdiler. Milletimin huzurunu kaçıran kim olursa olsun bedelini ödeyecek. Bizler inşallah Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Bestler Deresi'nde F-16 olduk, oralarda bunları gömdük. Onlar çukur açtılar şimdi o çukurlara gömüldüler."

Alandakilerle Rabia işareti yapan Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadelerini kullandı.

Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Gürcü'sü, Abhaza'sıyla tek milletin önemini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizi bölemeyecekler. Ezanımızı susturamayacaklar. Vatanımızı parçalayamayacaklar ve bu kararlılıkla yürüyeceğiz. Tek bayrak... Bayrağımızın rengi şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Tek devlet... Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devlet tanımıyoruz. Yok şu devletmiş, yok bu devletmiş, yok paralel devletmiş asla. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çatısı altında bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk."

Kongrenin yapıldığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeni Spor Salonu'nda "Biz Muş'a Muş size hayran Reis", "Sayın Cumhurbaşkanımız Alparslan diyarına hoş geldiniz" "Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam","Lale diyarı Muş'a hoş geldiniz" pankartları yer aldı.

Kongreye, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bilal Erdoğan ile milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)