Afyonkarahisar Ak Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

Ak Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

15.08.2017 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

Ak Partinin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar'da sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını, söyledi.

Haberin Devamı

Yurdunuseven, il binasında yaptığı basın toplantısında, AK Parti'nin kurulduğu günden günümüze kadar millet odaklı hizmet amaçladığını söyledi.

Kendilerinin hiçbir zaman koltuk derdinde olmadıklarını ifade eden Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine hiçbir başkanımız ve bakanımız koltuk derdinde olmadı. Her zaman hizmet derdinde olduk. 2001'den bugüne kadar parti kapatmaları, e-muhtıralar ve 15 Temmuz darbesi gibi çok badireler atlattık. Ama her seferinde milletimizin güveni ve teveccühüyle bugünlere kadar geldik. Şimdi de önümüzde 2019 barajı var.

İnşallah bundan sonraki süreçte de Afyonkarahisar'da sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Tek tek bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza anlatmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

- Ülkede milli gelir arttı

AK Parti iktidarları döneminde ülke ekonomisinin 3 kattan fazla büyüdüğüne dikkati çeken Yurdunuseven, "Gayri safi yurt içi hasıla 230 milyar dolardan 852 milyar dolara çıkmıştır. Kişi başı gelir, 2002 yılında 3 bin 500 dolar iken, bugün 10 bin doların üzerindedir. Enflasyon yüzde 30'lu hanelerden tek hanelere inmiştir. Kamu borçlanma faizi yüzde 70'lerden, yüzde 10'un altına inmiştir. Ülkeye doğrudan yabancı sermaye girişi de 180 milyar dolarla 1923 - 2002 yılları arasındaki rakamın 13 katına ulaşmıştır. Faiz hortumları bu tarihler arasında kesilmiştir." dedi.