Kırşehir Ak Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

Ak Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

14.08.2017 - 19:06 | Son Güncellenme:

.

Ak Partinin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Çetinkaya, mesajında, 14 Ağustos 2001 tarihinde başta millet iradesine saygı düşüncesi olmak üzere, siyasi ahlak, demokrasi ve siyasi erdem anlayışlarını Türk siyaset tarihine kazandıran bir dava hareketinin başladığını ifade etti.

AK Parti'nin kurulması ile sadece Türk siyaset tarihinde değil dünya siyasetinde söz sahibi, mağdur ve mazlumların sesi olan bir hareketin doğduğunu belirten Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Türk milletinin gücünü bütün dünyaya duyuran bir anlayışın da temsili olan AK sevda, kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin teveccühüyle her zaman yükselişte olduğu gibi, insana saygı, milletin kararına saygı gibi değerlerin de yükselmesine olanak sağlamış bir dava hareketi olmuştur. AK Parti; atamız Şeyh Edebali'nin, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünün vücut bulduğu bir düşünceyi ortaya koyan bir hareket olmuştur. AK Parti, ülkemiz siyasi tarihine bu tür yüksek erdemleri kazandırmış olmanın yanı sıra dönemi içerisinde gayri safi milli hasılamız yükselmiş, yaşam standardımız artmıştır. AK Parti ile ekonomide, sanayide, tarımda büyük hamleler kaydeden ülkemiz her yönden şu ana kadar görülmemiş değerlere kavuşmuştur."

Haberin Devamı

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci de Türkiye'nin üzerinde oynanan her türlü kirli oyuna karşı, AK Parti’nin Türkiye’de demokrasi anlayışını güçlendirdiğini dile getirdi.

AK Parti ile Türkiye'de hayal bile edilemeyen yeniliklere ve reformlara imzalar atıldığını belirten Bahçeci, şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan ve kısa süre içinde halkımızın gönlünde taht kurmayı başaran AK Parti, halktan aldığı güçle, girdiği tüm seçimlerden başarıyla çıkmayı bilmiştir. AK Parti hükumetleri döneminde, her alanda yapılan reformlarla Türkiye’nin kaderi değişti. Milletin egemenliği üzerindeki tüm vesayetler kaldırıldı. Partimizin kuruluşunun 16. yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, bugüne kadar partimizin her kademesinde görev almış ve halen görevlerini yürüten teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum."