Gündem MSÜ tercihleri için son gün ne zaman? 2019 MSÜ tercihleri

MSÜ tercihleri için son gün ne zaman? 2019 MSÜ tercihleri

16.05.2019 - 09:27 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci aday belirleme sınavının ardından 29 Nisan tarihinde tercihler alınmaya başlanmıştı. MSÜ tercihleri için son günlerin içerisinde yer aldığımız şu günlerde tercih işlemlerini henüz gerçekleştirmemiş adaylar için son günler. Peki MSÜ tercihleri için son gün ne zaman?

MSÜ tercihleri için son gün ne zaman 2019 MSÜ tercihleri

MSÜ tercih işlemleri alınmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının ardından sınav sonuçları açıklanmış ve tercih işlemleri 29 Nisan tarihinde alınmaya başlanmıştı. Peki MSÜ tercihleri için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

MSÜ TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

2019-MSÜ’ye katılan adaylardan ilgili MSÜ ağırlıklı puanları hesaplanan adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 (saat 23:59’a kadar) yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2019-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2’nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://www.personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları 13 Haziran 2019 tarihinde MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca https://www.personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

Adaylar Harp Okulları için;
- Kara Harp Okulu (KHO),
- Deniz Harp Okulu (DHO),
- Hava Harp Okulu (HHO),
- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;
- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),
- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),
- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),
- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)
- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),

tercihi yapabilecektir. Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.