Balıkesir Ak Parti'nin Balıkesir Mitingi

Ak Parti'nin Balıkesir Mitingi

11.03.2017 - 17:31 | Son Güncellenme:

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1) "Bizim memleketimizden, milletimizden, bayrağımızdan başka hiçbir derdimiz yok. Mesele, memleket meselesi" "Geçtiğimiz 14 yıl hem mücadele ettik hem de millete hizmet ettik. Şeytan taşlamadan, vakit buldukça da yollar, hastaneler, havalimanları, demiryolları, okullar yaptık. Milletimizin yüzünü güldürecek hizmetleri gerçekleştirdik"

Ak Partinin Balıkesir Mitingi

BALIKESİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim memleketimizden, milletimizden, bayrağımızdan başka hiçbir derdimiz yok. Mesele, memleket meselesi." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Balıkesir'in Kuvayımilliye ve kahramanlar şehri olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, Çanakkale kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı ve milli mücadele şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.

Yıldırım, Balıkesir'in cumhuriyet tarihinde çok önemli ve özel bir yeri olduğunu, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Balıkesir'de yakıldığını hatırlattı.

Balıkesir'in 3 Kasım 2002'de AK Parti'ye güçlü destek veren "yiğit ilin adı" olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "14 yıl boyunca bizimle beraber oldunuz. Beraber yürüdük ve asla sizi mahçup etmedik. Emanetinizi yere düşürmedik. 'Yapın' dediğiniz şeyleri yaptık, 'yapmayın' dediklerinizden uzak durduk. Şimdi yeni bir sürecin arifesindeyiz. Balıkesir, İstiklal mücadelesini, 1919'da Kuvayımilliye ile başlattı. Şimdiki değişim, dönüşüm de 16 Nisan zaferi de Balıkesir'de başlamış olacak. Hazır mısınız? Bizim memleketimizden, milletimizden, bayrağımızdan başka hiçbir derdimiz yok. Mesele, memleket meselesi." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğini, 14 yıl boyunca millete hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını, bu süreçte vesayet odakları ve kumpasçıların kendilerini rahat bırakmadığını belirtti.

- "Milletten başkalarına asla itibar etmedik"

3 Kasım 2002 seçimlerinde yaşananları hatırlatan Başbakan Yıldırım, o dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sen seçime giremezsin, milletvekili olmazsın." denilerek, siyaset yasağı getirildiğini hatırlattı.

Bu zorlukları yaşadıklarını, ancak yılmadıklarını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz millete güvendik, milletten başkalarına asla itibar etmedik. Daha sonra bu yasağın kaldırılması için gereken mücadeleyi verdik. Nihayet genel başkanımız, başbakan oldu. Ülkenin birçok sorunlarını mücadele ederek çözerken, yıl 2007 cumhurbaşkanı seçeceğiz, seçemiyoruz. İşte geçtiğimiz 14 yıl hem mücadele ettik hem de millete hizmet ettik. Şeytan taşlamadan, vakit buldukça da yollar, hastaneler, havalimanları, demiryolları, okullar yaptık. Milletimizin yüzünü güldürecek hizmetleri gerçekleştirdik. Bütün bunları yaparken hiç mazerete sığınmadık, bahanelerin arkasına saklanmadık. Gece demeden, gündüz demeden hep çalıştık, hep ürettik."

Haberin Devamı

Kişi başına geliri 2 bin 500 dolardan 10 bin doların üzerine çıkardıklarını, Türkiye'yi bölünmüş yol ağlarıyla donattıklarını dile getiren Binali Yıldırım, "Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." ifadelerini kullandı.

- İstanbul-İzmir Otoyolu projesi

Göreve geldiklerinde yalnızca 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğuna, şu anda bölünmüş yol uzunluğunun 25 bin kilometreye çıktığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Milletimiz her şeyin en güzeline layıktır. Köprüler, tüneller, viyadükler, hepsini vatandaşımızın hayatı kolaylaşsın, ayağına taş değmesin diye yaptık. Yıllarca yapılamayan Bolu Dağı Tüneli'ni, 17 yılda bitirilemeyen tüneli inşa ettik ve halkımızın hizmetine sunduk. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde karayolu tüneli uzunluğu 50 kilometre ama sizin iktidarınız, AK Parti iktidara geldi, bunun üzerine 350 kilometre tünel yaptık. Karadeniz Sahil Yolu'nu, dünyanın en harika projelerini, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni bitirdik."

Haberin Devamı

Balıkesir'i ilgilendiren bir projeyi aktaran Başbakan Yıldırım, "İstanbul'dan İzmir'i komşu kapısı yapacak, İstanbul-İzmir Otoyolu tam sürat ilerliyor. İstanbul-İzmir yolu, Kuvayımilliye şehri Balıkesir'den geçiyor. İzmit Köprüsü bitti, Bursa'ya kadar otoyol bitti, buraya da yavaş yavaş geliyor. Yol tamamlandığında ne olacak? 1,5 saat sürmeyecek gidişiniz, İzmir'e gidişiniz de aynı, daha kısa sürede gideceksiniz." şeklinde konuştu.

(Sürecek)