Ankara Ak Parti'nin Bolu Mitingi

Ak Parti'nin Bolu Mitingi

10.03.2017 - 19:22 | Son Güncellenme:

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3) -"Şu anda meclis, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçemiyor. Yani 50 milyon üzerinde vatandaş, meclisi seçiyor, vekilleri seçiyor o vekiller yargı bürokratlarını seçemiyor. Şimdi ne yapıyoruz? Bu değişiklik ile Hakimler Savcılar Kurulu'nun 7 üyesini Meclis seçiyor, sizin vekilleriniz seçiyor. İşte demokrasi bu. İşte yargı bağımsızlığı bu" -"Darbe alışkanlığından gelen askeri mahkemeleri kapatıyoruz. Artık herkes, sivil mahkemelerde yargılanacak. Hesabını orada verecek. Yargıda birliği sağlıyoruz" -"18-25 yaş arasındaki 8 milyon gencimize siyaset kapılarını açıyoruz. CHP buna da karşı. Gençlerine güvenmeyenin geleceği olmaz. Türkiye'nin geleceği sizsiniz, gençlerdir. Onun için size güveniyoruz ve size siyasetin kapılarını sonuna kadar açıyoruz"

Ak Partinin Bolu Mitingi

BOLU (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şu anda meclis, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçemiyor. Yani 50 milyon üzerinde vatandaş, meclisi seçiyor, vekilleri seçiyor o vekiller yargı bürokratlarını seçemiyor. Şimdi ne yapıyoruz? Bu değişiklik ile Hakimler Savcılar Kurulu'nun 7 üyesini Meclis seçiyor, sizin vekilleriniz seçiyor. İşte demokrasi bu. İşte yargı bağımsızlığı bu." dedi.

Haberin Devamı

Partisince Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka seslenen Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek adam rejimi, tek adam sistemi olmadığını ifade etti.

"Bu sistem, Erdoğan için değil, her doğan içindir. Binali Yıldırım da fanidir, Tayyip Erdoğan da fanidir. Her doğan mutlaka ölümü tadacaktır." ifadelerini kullanan Yıldırım, bu nedenle getirilecek sistemin gelecek, gençler ve ülkenin bekası için olduğunu söyledi.

Sistemin neden "tek adam" olmadığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Çünkü meclis var. Meclis, öncesinden daha güçlü hale geliyor. Meclis denetleyecek, sorgulayacak gerekli görürse cumhurbaşkanını, bakanlarını bile yargılayacak. Meclis gerek görürse ülkeyi seçime götürecek. Meclis de milletvekilleri de şimdikinden daha güçlü hale gelecek. Meclis, cumhurbaşkanı her beş yılda milletin önüne çıkacak, hesap verecek. Yani milletin seçtiği, milletin yetki verdiği her beş yılda da hesap verdiği bir sistemde nasıl tek adam olur, nasıl diktatörlük olur? Bu kadar yalan olur mu? Bu kadar çarpıtma olur mu?."

Haberin Devamı

Boluluların "Bolu'nun taşınca ayranı tanımaz bayramı" şeklinde güzel bir ifadelerinin bulunduğunu dile getiren Yıldırım, alandakilere "Tanır mısınız? Öyle mi?" diye sordu.

Yıldırım, "Seçtiğiniz hükümeti, beğenirseniz 5 yıl sonra gider bir daha seçersiniz, beğenmezseniz 'hadi işine' dersiniz. Dolayısıyla en fazla ne kadar beğenirseniz beğenin, en fazla iki sefer seçiliyor, üçüncü yok, üç sefer istiyorsa cumhurbaşkanı seçilemez. Bu işten tek adam çıkar mı? Buradan diktatörlük çıkar mı?" diye konuştu.

-"16 Nisan sıradan bir gün değil"

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'ın sıradan bir gün olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"16 Nisan'da sadece 'evet' demeyeceğiz, 16 Nisan'da Avrupa'ya gerekli cevabı vermeye hazır mısınız? 16 Nisan'da hayır kuyruğuna giren bütün terör örgütlerine güçlü bir şekilde cevap vermeye hazır mısınız? 16 Nisan'da hayır kampanyasının başını çeken HDP-CHP ikilisine gereken cevabı vermeye var mısınız?

Bunlar her şeye karşı. Bunlar, Bolu Dağı Tüneli'ni yaparsın karşı çıkarlar, Osmangazi Köprüsü'nü yaparsın karşı çıkarlar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, hızlı trene, bunlar ne kadar güzel iş varsa her şeye karşılar. Çarşı bile bunlar kadar karşı değil. Buradan Çarşı'ya Beşiktaş taraftarlarına da selam gönderiyorum. Beşiktaş dün tarih yazdı, Yunanistan'da büyük bir başarı kazandı. Beşiktaş'ı da Çarşı'yı da taraftarlarını da tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

Alandakilere, "Siz 16 Nisan'da 'evet' diyeceksiniz, bu oyunu bozacaksınız. Söz mü" diye soran ve "söz" yanıtını alan Yıldırım, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

Bu yeni sistemde yargının da güçlendiğine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mevcut anayasada yargının bağımsızlığından söz ediliyor. Şimdi biz buna yargı hem bağımsız hem de tarafsız diyoruz. Peki bunun nesine karşı çıkıyorsunuz? Yargının tarafsız, bağımsız olması sizi rahatsız mı ediyor? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, bunun yapısını değiştiriyoruz, kıyameti koparıyorlar. Efendim neymiş? 'HSYK’yı cumhurbaşkanı belirleyecek'. Bu da tam bir püsküllü yalan. Şu anda cumhurbaşkanı HSYK'ya 4 tane üye seçiyor. Peki cumhurbaşkanını kim seçiyor? Millet seçiyor, millet. Milletin seçtiğine güvenmeyeceksin, memurların kendi aralarında seçtiğine güveneceksin. Yok böyle bir şey.

Haberin Devamı

Mevcutta cumhurbaşkanı 4 tane seçiyor, yenisinde de 4 tane seçiyor ama daha güzel bir şey var. Şu anda meclis, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçemiyor. Yani 50 milyon üzerinde vatandaş, meclisi seçiyor, vekilleri seçiyor o vekiller yargı bürokratlarını seçemiyor. Şimdi ne yapıyoruz? Bu değişiklik ile Hakimler Savcılar Kurulu'nun 7 üyesini Meclis seçiyor, sizin vekilleriniz seçiyor. İşte demokrasi bu. İşte yargı bağımsızlığı bu. Yargıdaki imtiyaza son veriyoruz."

Askeri ve sivil yargı ayrımının da kaldırıldığını anlatan Yıldırım, "Darbe alışkanlığından gelen askeri mahkemeleri kapatıyoruz. Artık herkes, sivil mahkemelerde yargılanacak. Hesabını orada verecek. Yargıda birliği sağlıyoruz. Seçme yaşını 18'e indirmiştik. Seçilme yaşını 30'dan 25'e AK Parti indirdi. Şimdi de diyoruz ki hem seçme, hem seçilme yaşı 18 olacak. Dolayısıyla 18-25 yaş arasındaki 8 milyon gencimize siyaset kapılarını açıyoruz. CHP buna da karşı. Gençlerine güvenmeyenin geleceği olmaz. Türkiye'nin geleceği sizsiniz, gençlerdir. Onun için size güveniyoruz ve size siyasetin kapılarını sonuna kadar açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlerin 18 yaşında yuva kurabildiğini, ehliyet alabildiğini, 20 yaşında askere gidebildiğini, sınırda nöbet tuttuğunu, terörle mücadele ettiğini dile getiren Yıldırım, "Gençler milletvekili olsun" denildiğinde "Olmaz. Onlar daha küçük." denildiğini ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşında olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih'in torunlarına, evelallah bu ülkede en güzel hizmeti vermeye layıktır. Sizlere güveniyoruz gençler. Memleketin namusunu emanet ettiğimiz gençlere neden Meclis'e girmeyi çok görüyoruz. Gençlerimizden korkumuz yok." değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım, "Annelerin yüzü gülerse, Türkiye'nin yüzü güler. Kadınlarımız mutlu olursa ülke mutlu olur. Şimdi 16 Nisan'la birlikte annelerin, bacıların kadınlarımızın daha mutlu, daha huzurlu olacağı bir ülke inşa edeceğiz." dedi.

- Bolu'ya yatırımlar

Başbakan Yıldırım, Bolu'ya 14 yılda 9 milyar liralık yatırım yaptıklarını, şehirde sanayi ve ticaret hacmini artırdıklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanı olur olmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Bolu Tünelini bitirdiklerini ve hizmete açtıklarını ifade eden Yıldırım, şehirde 119 kilometre yeni bölünmüş yol yaptıklarını, Bolu'da toplam karayolu ağını 7 bin 564 kilometreye çıkardıklarını dile getirdi.

Eğitim, turizm, sağlık ve teknoloji alanında Bolu' geride kalan 14 yılda önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Bolu'ya ne yapsak azdır. Bu şehre bizim vefa borcumuz var. Sizlere mahçup olmamak için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hizmetlerimizi 16 Nisan'dan sonra daha da artıracağız. Bolu'ya yeni bir çevre yolu yapıyoruz, yakında başlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Havaalanı talebiniz var, bunu da değerlendireceğiz. Çok güzel bir hastaneyi Bolu'ya yapıyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, Bolu’nun 2007 yılında yapılan referandumda yüzde 75 oranında 'evet' dediğini, aradan 10 yılın geçtiğini, 16 Nisan'da Bolu'dan yüzde 85 oranında evet oyu beklediklerini sözlerine ekledi.

- Mitingden notlar

Başbakan Yıldırım, meydana gelişinde konuşmayı gerçekleştireceği platformda, Türkiye Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi üyeleriyle vatandaşları selamladı.

Mitingin gerçekleştirildiği meydanda, "Köroğlu'nun torunları bozacak tüm oyunları. Evet inşallah." şeklindeki pankart dikkati çekti.

Mitingde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, milletvekilleri ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da hazır bulundu.

(Bitti)