Van Ak Parti'nin "Gönül Köprüsü" Projesi

Ak Parti'nin "Gönül Köprüsü" Projesi

18.06.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -"Kürt'ü, Çerkez'i, Alevi'si ile bin yıldır bu toprakları kendimize vatan olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Bu zenginliklerimizi birileri bize çatışma nedeni olarak dayatmaya çalışsa da bütün oyunları bozarak bu güne kadar geldik" Van Valisi Taşyapan: "İmaj olarak bir takım sıkıntılarımız var. Görsel basın ve sosyal medya üzerinden yayıldığı için buraları görmeyenler burada her gün terör olaylarının yaşandığı yönünde bir algı oluşuyor. Bu algıyı terörü ülke gündeminden tamamen çıkararak kaldıracağız"

Ak Partinin Gönül Köprüsü Projesi

VAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Kürt'ü, Çerkez'i, Alevi'si ile bin yıldır bu toprakları kendimize vatan olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Bu zenginliklerimizi birileri bize çatışma nedeni olarak dayatmaya çalışsa da bütün oyunları bozarak bu güne kadar geldik." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nca başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Van'a gelen Şahin'in yanı sıra, bazı milletvekilleri, Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Ankara Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nurettin Özdebir, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Akyurt Belediye Başkanı Asri Elbay ve AK Parti Ankara İl Başkanlığı yöneticileri, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk ile AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile yöneticiler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Hz. Ömer Camisi'nde öğle namazı kılan Şahin ve beraberindekiler, burada vatandaşlarla selamlaştıktan sonra AK Parti Van Milletvekili Atalay, AK Parti Van İl Başkanı Soğanda ile Vali İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

- "Bin yıldır bu topraklarda..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, burada yaptığı açıklamada, geldikleri andan itibaren Van'da sıcak muhabbetle karşılanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında gerçekleştirilen ramazan etkinlikleri vesilesiyle Van'a geldiklerini anımsatan Şahin, bu hafta sonu sadece Van'da değil bölgedeki 15 ilde ramazan etkinlikleri düzenlediklerini aktardı.

Genel merkezin kardeş iller arasında gönül köprüsü kurduğunu ve bu kapsamda belediyelerin, teşkilatların, hayırseverlerin ve iş adamlarının bölgeye yönelik çalışmalarını Van halkıyla paylaşacaklarını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Bin yıldır bu topraklarda birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşıyoruz. Kürt'ü, Çerkez'i, Alevi'si ile bin yıldır bu toprakları kendimize vatan olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Bu zenginliklerimizi birileri bize çatışma nedeni olarak dayatmaya çalışsa da bütün oyunları bozarak bu güne kadar geldik. Bir ay sonra sene-i devriyesini yaşayacağımız 15 Temmuz'da 80 milyon vatan evladı sokaklara dökülerek Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının teşebbüs ettiği kanlı darbe girişimini göğüsledi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve riaseti, başbakanımızın dirayeti ve 80 milyonun cesaretiyle 15 Temmuz girişimi püskürtüldü ve 16 Temmuz'da aydınlık bir Türkiye sabahına ulaştık."

Haberin Devamı

Şahin, Türkiye olarak son zamanlarda çok sayıda terör örgütünün saldırısına maruz kaldıklarına dikkati çekerek, dünyada Türkiye'den başka bu manada terörle mücadele içinde olan bir ülkenin olmadığını belirtti.

PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütleriyle mücadele içinde olduklarını aktaran Şahin, "Van bölgenin ve ülkemizin incisi bir kent. Biz negatif kavramlarla hiçbir ilimizin anılmasını istemiyoruz. Van'ın, bölgenin tabii, beşeri kaynaklarıyla, kabiliyetleriyle anılmasını istiyoruz. Bölgenin maddi ve manevi anlamda kalkınması için hükümetimiz partimizi birçok projeyi hayata geçiriyor. Geride bıraktığımız 15 yıl içinde Türkiye önemli mesafeler katetti. Sessiz devrimler gerçekleştirdi." ifadesini kullandı.

- "Van huzurlu bir şehirdir"

Vali Taşyapan da "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Ankara heyetini kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı

Van'ın İran ile 300 kilometre sınıra sahip önemli bir kent olduğuna işaret eden Taşyapan, şöyle konuştu:

"İlimizde ne kadar kırsalda ve bazen kent merkezinde terör olayları yaşansa da huzurlu bir şehir. Aynı zamanda da nüfus ve coğrafi büyüklüğüyle önemli bir merkez oluşturmaktadır. Ağrı, Hakkari, Bitlis, nispeten Muş, Siirt gibi illerin merkezi konumunda. Bu nedenle devletimiz de buraya gerekli imkan ve değeri vermektedir. Bunu kamu yatırımlarının ağırlığı ile bunu görmekteyiz. İmaj olarak bir takım sıkıntılarımız var. Görsel basın ve sosyal medya üzerinden yayıldığı için buraları görmeyenler burada her gün terör olaylarının yaşandığı yönünde bir algı oluşuyor. Bu algıyı terörü ülke gündeminden tamamen çıkararak kaldıracağız. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz."

Ramazanın bereket ve kardeşlik ortamı olduğunu vurgulayan Taşyapan, bu yıl düzenledikleri değişik etkinliklerle bunu yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Heyet üyeleri, ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçti.