Trabzon AK PARTİ’NİN TRABZON’DAKİ SEÇİM ÇALIŞMALARI

AK PARTİ’NİN TRABZON’DAKİ SEÇİM ÇALIŞMALARI

11.10.2015 - 13:53 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ’NİN TRABZON’DAKİ SEÇİM ÇALIŞMALARI

AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Süleyman Soylu, Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar seçim çalışmalarını sürdürüyor.
AK Parti Trabzon teşkilatları 1 Kasım milletvekilliği genel seçimleri öncesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti MKYK Üyesi, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun önderliğine gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında İl Başkanlığının düzenlediği buluşmada partinin ileri gelenleri ve milletvekilleri Trabzon’daki engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında engelliler için gerçekleştirdiği çalışmalara dikkat çekerek, “AK Parti’den önce adeta unutulmuş olan engelli vatandaşlarımız AK Parti ile hak ettikleri kazanımları elde etti. Belediye olarak da engelli vatandaşlarımız için üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyoruz. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Soylu da, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun engelliler için özel hassasiyet gösterdiklerini dile getirdi.
AK Parti yetkilileri engelliler ile gerçekleştirilen kahvaltılı toplantının akşamında İl Başkanlığı tarafından organize edilen buluşmada Trabzon’daki şoför esnafıyla bir araya gelindi. AK Parti MYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş hazır bulundu. Gecede şoför esnafına seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un her noktasında ulaşım hususunun Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlattı. Şoför esnasına, “Sizin yaptığınız iş aslında bir kamu hizmetidir. Hepinize Allah’tan hayırlı bol kazançlar temenni ediyorum” diye seslenen Gümrükçüoğlu, “Ben sizi hiçbir zaman terk etmedim ve hiçbir zaman terk etmeyeceğim. Trabzon büyükşehir oldu, Trabzon’un Karaçam’ın dan Geyikli’sinden ulaşım nasıl ve ne şekilde yapılacaksa bunun sorumluluğu tamamen Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Bu konuda bir karar alınacaksa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) alınır” ifadelerini kullandı.
Şoför esnasıyla gerçekleştirilen buluşmanın ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Soylu, Başkan Gümrükçüoğlu, AK Parti Milletvekili adayı Ergin Aydın ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın katılımıyla Ortahisar ilçesinin Toklu Mahallesi’nde AK Parti mahalle teşkilatı bürosunun açılışını gerçekleştirildi. Burada partililerine hitap eden Gümrükçüoğlu, “İşte bizim altıncı sıra milletvekili adayımız Ergin Aydın, birinci sıra milletvekili adayıymış gibi çalışıyor. Neden? Vatan millet sevgisinden ötürü. Ben inanıyorum ki, sizin destekleriniz ve dualarınızla seçilecek” şeklinde konuştu.
MİLLETVEKİLİ KÖSEOĞLU, GÖRME ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP SESLENDİRDİ
AK Parti Trabzon Milletvekili ve adayı Av. Ayşe Sula Köseoğlu, görme engelliler için gönüllü olarak kitap okudu. Görme engelinden dolayı okuyamayanlara sesiyle ulaşabilmenin mutluluk verici olduğunu belirten Köseoğlu, “Buradaki amaç, görme engelinden dolayı kitap okuyamayan, o duygulanmayı yaşayamayanlara kitap okuma hissi verebilmektir. Dolayısıyla bu beni duygulandırdı ve heyecanlandırdı” dedi.
Toplumun her kesimine yönelik projelerin içinde yer alan Trabzon Milletvekili Köseoğlu, bir kampanyaya daha imza attı. Görme engelli çocuklar içim masal okuma kampanyası başlatan Köseoğlu, ‘Sesinle Işık Ol’ projesi kapsamında, Akçaabat’ın Söğütlü mahallesinde yer alan TRT Trabzon Müdürlüğü stüdyolarına girerek, Gülten Dayıoğlu’nun “Cengiz’in Yeni Arkadaşları” adlı hikayeyi seslendirdi.
Kitabı okurken oldukça heyecanlanan ve duygulanan Köseoğlu, “Bu kampanya ile sesimizle görme engelli çocuklarımızın dünyasına ışık olmak istedik. Görme engelli bireyler için yürütülen sesli kitap kampanyalarında daha ziyade yetişkinler için kitap okunuyordu. Çocuklarımız için bu anlamda önemli bir eksiklik olduğunu fark ettik ve bu konuyla ilgili neler yapabileceğimiz konusunda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, TRT Trabzon Bölge Müdürlüğümüz ile bir proje çalışması yapmayı düşündük. Konuyla ilgili engelli bireylerimize yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla da irtibata geçtik. Onların da desteğini aldık. Kurumlarımızın özverileri ve gönülden destekleriyle projemizi başlattık” dedi.
Seslendirilen kitabın TRT ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle CD ortamına getirilerek görme engelli çocuklara ulaştırılmak üzere okullara dağıtılacağını belirten Köseoğlu, şöyle konuştu:
“Belirlediğimiz 15 isme daha kitap seslendireceğiz ve bunları CD haline getirip görme engelli öğrenci olan okullarımıza ulaştıracağız. Çocuklar dünya hayatının süsüdür. Engelli çocuklarımızın dünyalarına sesimizle ışık olabilmek yüzlerindeki küçük bir tebessümü oluşturabilmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”
Köseoğlu’nun bu kampanyasına AK Parti Trabzon milletvekili adaylarının yanı sıra, kadın kolları başkanı ve çok sayıda yöneticinin öykü ve masal okuyarak katkı vereceği öğrenildi.
Köseoğlu, daha sonra beraberindeki Gökkuşağı Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Sayar, Görme Engelliler Sanat ve Spor Derneği Başkanı Abdurrahman Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın ile TRT Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman’ı ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.
ADNAN GÜNNAR, AKÇAABAT İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Trabzon Milletvekili ve adayı Dr. Adnan Günnar, seçim çalışmaları kapsamında Akçaabat ilçesine gitti. İlçe merkezinde vatandaşlarla buluşan Günnar, vatandaşlara AK Parti’nin seçim vaatlerini anlattı.
Akçaabat’ta hemşehrilerini ziyaret eden Günnar, Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların daha fazlasının AK Parti Hükümetleri döneminde yapıldığını söyledi. AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesine dikkat çeken Günnar, toplumun her kesimi için düzenlemelerin yer aldığını belirtti. Günnar, "Bu düzenlemeleri hayata geçirebilecek tek parti AK Parti’dir" dedi.
Günnar, “AK Parti iktidarı dönemimde, ülkemizin faize ödediği paraları 642 milyar dolar olarak geri kazandırdık. Bu durumdan hoşlanmayan faiz lobileri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini devirebilmek için elinden geleni yapıyor” diye konuştu.
Vatandaşa AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesini anlatan Günnar, özellikle dar gelirli vatandaş ve emekliler için yapılacak yeni düzenlemelere dikkat çekti. Gençlere yönelik çalışmaları anlatan Günnar, kendi işini kuracak gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakit desteği sağlanacağını dile getirdi.
AK Parti’nin Seçim beyannamesinde toplumun her kesimi için yeni düzenlemeler yer aldığına dikkat çeken Günnar, emeklilere ikramiye, taşeron işçilere ise kadro müjdesinin de yeni düzenlemeler arasında yer aldığını ifade etti. AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, tarımla uğraşan vatandaşların da unutulmadığını vurgulayarak, hem tarım hem de hayvan üreticilerine yem ve gübrede KDV’nin kaldıracağını müjdesini verdi.