Ankara Ak Parti'nin Uşak Mitingi

Ak Parti'nin Uşak Mitingi

26.03.2017 - 14:39 | Son Güncellenme:

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) "Şimdi milliyetçilik adına 'hayır' kervanına katılan maskeli milliyetçiler var sözüm ona. Siz nasıl milliyetçisiniz? Ülkücü, milliyetçi MHP'li kardeşlerim PKK ile aynı safta duranlara gereken cevabı verir inşallah, ben buna inanıyorum" "CHP, HDP 'hayır' diyor. Terör örgütü PKK, FETÖ onlar da 'hayır' diyor. Avrupa'nın bazı ülkeleri onlar da 'hayır' diyor. Bunlar tesadüf mü? Türkiye ile uğraşan herkes 'hayır' diyor"

Ak Partinin Uşak Mitingi

UŞAK (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şimdi milliyetçilik adına 'hayır' kervanına katılan maskeli milliyetçiler var sözüm ona. Siz nasıl milliyetçisiniz? Ülkücü, milliyetçi MHP'li kardeşlerim PKK ile aynı safta duranlara gereken cevabı verir inşallah, ben buna inanıyorum." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, partisinin 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki mitinginde, anayasa değişikliğine CHP'nin ve HDP'nin "hayır" dediğini belirtti.

"Hayır" diyenlerin arasında bölücü terör örgütü PKK'nın, FETÖ'nün, Avrupa'daki bazı ülkelerin de bulunduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, "Bunlar tesadüf mü ya?" diye sordu.

Türkiye ile uğraşan herkesin "hayır" dediğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Onları anladık da CHP, sen niye 'hayır' diyorsun kardeşim? Milyonlarca CHP'li kardeşime sen niye böyle 'hayır' diyerek onları, bu ülke için ideallerini, bu ülke için hedeflerini gölgeliyorsun. Bir de şimdi milliyetçilik adına 'hayır' kervanına katılan maskeli milliyetçiler var sözüm ona. Siz nasıl milliyetçisiniz? Ülkücü, milliyetçi MHP'li kardeşlerim PKK ile aynı safta duranlara gereken cevabı verir inşallah, ben buna inanıyorum. Milliyetçi, Feto'nun oyuncağı olur mu? Olmaz. Milliyetçi, Türkiye düşmanlarıyla iş tutar mı zannediyorsunuz? Tabii ki milliyetçi ve ülkücü, milletini, ülkesini sever, vatanı, bayrağı için ne yapacağını çok iyi bilir. Buradan AK Parti'li yol arkadaşlarıma, MHP'ye gönül veren, milliyetçi ve ülkücü kardeşlerime, BBP'li kardeşlerime, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerime, CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Türkiye'nin geleceği için, daha güzel günler için ve Türkiye'nin terörle mücadelesinde çok daha büyük başarılara imza atması için 16 Nisan'da..."

Haberin Devamı

Alandakilere, "Uşak, 16 Nisan'da efeler ne diyecek?" diye soran Yıldırım, "evet" yanıtını almasının ardından, halk oylamasına kadar kapı kapı dolaşılmasını, değişikliğin getirdiklerinin ve yeni sisteme kimin neden karşı çıktığının anlatılmasını istedi.

Uşak'ın plaka kodunun 64 olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım, kentten halk oylamasında yüzde 64 oranında oy beklediğini ifade etti. Alandakilere "Plakamızı tutturacağız değil mi? Yüzde 64 tamam mı, söz mü" diye soran Yıldırım, "evet" yanıtını aldı.

Yıldırım, kente yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi ve Ankara-İzmir hızlı treninin Uşak'tan geçeceğini, bununla ilgili inşaatların devam edeceğini, 2019'da hizmete gireceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeni sistemler yatırım ve hizmetlerin artacağını, engellerin ortadan kalkacağını dile getiren Yıldırım, milletin kazanacağını söyledi.

"16 Nisan'da dünyaya gür bir sesle 'evet' demeye, bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, birlikte Türkiye olmaya hazır mıyız?" diye soran Yıldırım'a, meydanı dolduranlar "evet" yanıtını verdi.

- Mitingden notlar

Başbakan Yıldırım'ı, Uşak Havalimanı'nda Vali Ahmet Okur, eşi Hatice Nur Okur ile karşıladı.

Yıldırım'a Uşak programında, eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve bölge milletvekilleri de eşlik etti.

Yıldırım'dan önce kısa birer konuşma yapan Zeybekci, Dişli ve Koç halk oylamasında vatandaşlardan destek istedi.

Yıldırım, konuşmasının sonunda, alandaki vatandaşlara kırmızı karanfil attı. Mitingin ardından valiliği ziyarete giden Başbakan Yıldırım, bu sırada bir çocuğu omuzlarına aldı. Uşak Valiliğini ziyaret eden Yıldırım, Vali Okur'dan bilgi aldı.

Haberin Devamı

(Bitti)