İstanbul Ak Parti'nin Yalova Mitingi

Ak Parti'nin Yalova Mitingi

14.06.2018 - 18:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (4) "(Yerli otomobil) Bu otomobil öyle Bay Muharrem'in ve onun genel başkanının sandığı gibi geçen asrın teknolojisi değil. Otomobilimizin projesi en son teknolojiyle, elektrikli ve hatta ileride sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor" "Şu anda İHA'lar nasıl çalışıyor, SİHA'lar nasıl çalışıyor? Görüyorsunuz değil mi? Şimdi yeni bir tane daha geliyor. Bir müjde vereyim, şimdi bir de bizim Akıncı uçağımız geliyor. Bu şu anda hiçbir yerde yok" "Kendi ürettiğimiz uydularımızla zaten uzaydaki yerimizi aldık. Şimdi uydu fırlatma tesisi kurmanın peşindeyiz. Öyle ya eğer bir gün insanlık uzayda daha etkin şekilde faaliyet gösterecekse Türkiye'nin şimdiden buna hazırlanması lazım" "Bak Bay Muharrem, ben sıradan bir aday değilim. Benim bir özelliğim var. Ben aynı zamanda anayasaya göre başkomutan sıfatını taşıyorum. Bunu ben söylemiyorum anayasa söylüyor. Bu unvanı da bana milletim verdi. Milletimin verdiği bu unvanla beraber bu yolda yürüyorum ve inşallah 24 Haziran'da milletim bu unvanımı tazelerse, 'yürü' derse, milletimle beraber yürüyeceğim ama kalkıp da sen İsmail Metin Paşa'ya bu tür terbiye dışı bir ifadeyi kullanamazsın"

Ak Partinin Yalova Mitingi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil çalışmalarıyla ilgili, "Bu otomobil öyle Bay Muharrem'in ve onun genel başkanının sandığı gibi geçen asrın teknolojisi değil. Otomobilimizin projesi en son teknolojiyle, elektrikli ve hatta ileride sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerini değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kafayı takmış İsmail Metin Temel Paşa'ya. Suçu ne? Suçu şu? Ben Malatya'da iftara gidiyorum. İftar kimin? Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonunun iftarı. Bu iftarda ben bir konuşma yapıyorum. Konuşmada İsmail Metin Temel Paşa da yanındakilerle beraber alkışlıyor. Şimdi buna kafayı takmış. 'Nasıl alkışlarsın?' Bak Bay Muharrem, ben sıradan bir aday değilim. Benim bir özelliğim var. Ben aynı zamanda anayasaya göre başkomutan sıfatını taşıyorum. Bunu ben söylemiyorum anayasa söylüyor. Bu unvanı da bana milletim verdi. Milletimin verdiği bu unvanla beraber bu yolda yürüyorum ve inşallah, 24 Haziran'da milletim bu unvanımı tazelerse, 'yürü' derse, milletimle beraber yürüyeceğim ama kalkıp da sen İsmail Metin Paşa'ya bu tür terbiye dışı bir ifadeyi kullanamazsın. O Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, o vatan düşmanlarıyla, millet düşmanlarıyla savaşırken sen kalkıp da ona bu şekilde bir yaklaşımda bulunamazsın. Ben diyorum ki benim bildiğim, benim tanıdığım Yalovalı buna gereken dersi vermelidir."

Haberin Devamı

Mitinge katılanlara, "Oyu senden alıp, hizmeti bölücü terör örgütüne yapan bu kişiye 24 Haziran'da dersini veriyor muyuz?", "Türkiye'nin geleceğine göz diken bu haramzadelere Rabiamızla cevap veriyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" söylemini yineledi.

Erdoğan, "Yalova'da bunlara karşı çıkacak, Rabiamızdan rahatsız olacak kimse var mı?" diye sordu. "Hayır" cevabını alan Erdoğan, "Ben şimdi sizlerden bir söz daha istiyorum. Bu bizim kardeşliğimizin ifadesi. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Yalova'daki Güneydoğulu, Doğulu kardeşlerime özellikle söylüyorum. Bu oyunu bozarsanız siz bozacaksınız. Sizden özel gayret istiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Siyasetin sürekli yalan söyleme, dün söylediğini bugün inkar etme, dün ak dediğine bugün kara deme sanatı olmadığını vurgulayan Erdoğan, siyasetin, tutarlılık, doğruluk, dürüstlük istediğini kaydetti.

- Yerli otomobil

Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben yerli marka otomobil diyorum, ne diyor, 'Erdoğan 20 yıl geriden geliyor'. Bir defa Bay Muharrem, bak ne dediğimi iyi dinle. Ben 5 tane babayiğidi buldum. Bu ülkede yerli otomobilimizi inşallah üretiyoruz. Çalışma başladı. CEO'sunu atadık. 2019'da prototipi bitecek. 2021'de seri üretime başlayacağız. Bu otomobil, öyle Bay Muharrem'in ve onun genel başkanının sandığı gibi geçen asrın teknolojisi değil. Otomobilimizin projesi en son teknolojiyle, elektrikli ve hatta ileride sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor. Bütünüyle, böyle geliyor. Şu anda İHA'lar nasıl çalışıyor, SİHA'lar nasıl çalışıyor? Görüyorsunuz değil mi? Şimdi yeni bir tane daha geliyor. Bir müjde vereyim şimdi bir de bizim Akıncı uçağımız geliyor. Bu şu anda hiçbir yerde yok."

Haberin Devamı

- "Tankımız da geliyor"

Geçmişte ABD'nin İHA, SİHA vermediğini, "Bugün git yarın gel" dediğini, İsrail'in verdiğini ancak bunların da arıza yaptığını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi kendi uçağımız var. Seri üretiyoruz. Elhamdülillah ve Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'de İHA'lar işaret veriyor, SİHA'lar vuruyor. İHA'lar işareti verdikten sonra F-16'lar da vuruyor. Şimdi, inşallah Akıncı çıktığı zaman durum daha farklı olacak tabii. Tüm bunlarla beraber teknolojide, savunma sanayinde artık farklı bir Türkiye var. Tankımız da geliyor. Seri üretim başlıyor. İnşallah, bütün bunlarla beraber dünyada rekabet içerisinde olan bir Türkiye var. Savunma sanayi diyoruz. Bunun bir parçası olan uzay sanayini ihmal etmiyoruz. Artık kendimizin imal ettiği uydularımızla zaten uzaydaki yerimizi aldık. Şimdi uydu fırlatma tesisi kurmanın peşindeyiz. Öyle ya eğer bir gün insanlık uzayda daha etkin şekilde faaliyet gösterecekse Türkiye'nin şimdiden buna hazırlanması lazım."

Haberin Devamı

- "...Kafaları basmaz"

Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, "Bu projenin stratejisine ne Muharrem İnce'nin ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafası basmaz. Bizim derdimiz ne? Bizim derdimiz Boğaz'ı, maalesef bu kazalardan kurtarmak. Boğaz'da geçenlerde biliyorsunuz bir kaza oldu. Allah göstermesin o bir tanker de olabilirdi. O bir tanker olsaydı biz Boğaz'da ne yapardık?" diye konuştu.

Kanal İstanbul ile iki "butik şehrin" kurulacağını kaydeden Erdoğan, "Ama bunlar bunu da hazmedemez. Yalovalı kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimiz bizim bu projeyle ne yapmak istediğimizi gayet iyi biliyor." diye konuştu.

Elon Musk'ın kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Bizimle görüştü. Niye senle görüşmedi? Beraber bir şey yapabilir miyiz bunun için geldi ama beraber bir şey yapılacak olanı bulmak da önemli. Yapacağız, konuşacağız" diye konuştu.

Yerli otomobil konusunda hızlı bir çalışma yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Biz Türkiye'yi dünya devleti yapacağız." diye konuştu.

29 Ekim'de hizmete girecek yeni havalimanından hafta sonu bir televizyon programı gerçekleştireceklerini, belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların kafasındaki fotoğraf 1940'ın fotoğrafı. Sivaslı Nuri Demirağ, Allah rahmet etsin uçak fabrikası yaptı. CHP ne yaptı? O uçak fabrikasını kapatıp gaz ocağı fabrikası yaptı. Bunların zihniyeti bu. Bu ülkede ne zaman bir kaos, kargaşa, kriz çıksa karşı taraftan hep aynı talepler gelir. Yatırımları durdurun. Daha doğrusu ülkeye kontak kapattırıp, 'anahtarları da bize verin' demek isterler. Bu sözü dün bölücü terör örgütü söylüyordu, bugün de Bay Muharrem söylüyor. Ne farkınız kaldı bunlardan."

(Sürecek)