Gündem AK Parti'nin yeni seçim şarkısı: 'Bize her yer Türkiye'

AK Parti'nin yeni seçim şarkısı: 'Bize her yer Türkiye'

15.04.2015 - 12:34 | Son Güncellenme:

2015 Genel seçimleri için hazırlanan Ak Parti seçim şarkısı bugün tanıtıldı. Seçim şarkısının tanıtımını Ankara'da gerçekleştiren Ak Parti 'Bize Her Yer Türkiye' isimli şarkısıyla büyük ilgi uyandırdı. İşte Ak Parti'nin seçim şarkısı: Bize Her Yer Türkiye..

AK Partinin yeni seçim şarkısı: Bize her yer Türkiye

AK Parti'nin 'Bize Her Yer Türkiye' adlı seçim şarkısı ilk kez dinletildi. Davutoğlu, yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı öncesi Arena spor Salonu dışında olan vatandaşlar için selamlama konuşması yaptı.

Haberin Devamı

Davutoğlu şunları söyledi: "7 Haziran’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak" dedi.

İşte Ak Parti Yeni Seçim Şarkısı - İzle


5 ŞARKI KULLANILACAK

Ayrıca 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri kampanya sürecinde kullanacağı seçim şarkıları kısa kesitlerle dinletildi. İktidar partisi 7 Haziran'a kadar 5 şarkı kullanacak.

SEÇİM ŞARKILARI UĞUR IŞIKLAK'TAN
AK Parti 2015 Genel Seçimleri'nde 5 yeni şarkı kullanacak. Şarkıların bestecileri arasında AK Parti milletvekili adayı olan sanatçı Uğur Işıklak ve iki yeni besteci bulunuyor.
Şarkıyı "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısını da besteleyen Ayna'nın eski vokalisti Erhan Güleryüz söylüyor.

Haberin Devamı


AK Partinin yeni seçim şarkısı: Bize her yer Türkiye

SEÇİM ŞARKISINDA İLGİNÇ DETAYLAR

Hem Doğu hem Batı enstrümanlarının kullanıldığı seçim şarkısında, "Gazze, Somali, Bosna kalbimde" sözleriyle Türkiye'nin uluslararası vizyonuna vurgu yapılıyor.

"Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye" sözleriyle de Yeni Türkiye kavramının altı çiziliyor. HDP'nin seçim sloganında yer alan "Biz" ifadesi Ak Parti'nin şarkısında da kullanıldı.


İşte şarkının sözleri:

Mazlumun boynuna muhteşem bir mazi
Bütün bu cihanda özgürlüğün nefesi
Gazze, Somali Bosna kalbimde
Kafkasya, Kerkük kardeş benimle

Ben Türkiye'yim büyük Türkiye
Ben Türkiye'yim yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye

Bize her yer Türkiye

AK Partinin yeni seçim şarkısı: Bize her yer Türkiye


BUGÜNE SAKLAMIŞTI

AK Parti seçim şarkılarına ilişkin dün AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Şentop'tan açıklama gelmişti. "AK Parti'nin geçmiş dönemlerde seçim müziklerini yapan sanatçı Uğur Işılak'ın milletvekili adayı olduğu" hatırlatılarak, "Işılak'ın 7 Haziran seçimi için de müzik hazırlayıp hazırlamadığı" sorusuna Şentop, "Onları ben çok söylemeyeyim. O da var ama hepsi değil, bir çok arkadaşımızın çalışması var. Bunlar sürpriz olsun. Yarın inşallah bir kısmını kamuoyu ile paylaşacağız. Belki bir kısmı da süreç içinde ortaya çıkacak" yanıtını verdi.