Diyarbakır Ak Parti Siyaset Akademisinde Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi

Ak Parti Siyaset Akademisinde Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi

25.07.2017 - 13:05 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti Siyaset Akademisinde Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) genel merkez AR-GE Birim Başkanlığı tarafından yürütülen ve AK Parti Diyarbakır Başkanlığı tarafından organize edilen 17 Dönem Siyaset Akademisi ’Büyük Güç Türkiye’ eğitim programında sertifika almaya hak kazanan 76 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.
Törene AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İl Başkahn Yardımcıları, Mustafa Kaçmaz, Mehmet Arzu, Necla Uysan, Süleyman Börü, Mehmet Kızılkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen ve İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Akyıldız ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. AK Parti siyaset akademisini tercih ettikleri için tüm kursiyerlere teşekkür eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, bu akademinin amacının, siyaseten güçlü, bilinçli, kendine güvenen, siyasi alanda fikir üretebilen, bu arenada ’Ben de varım’ diyebilen nitelikli siyasetçiler yetiştirmek olduğunu belirtti. AK Parti olarak temel amaçlarının siyasetin kalitesini, yükseltmek olduğunu aktaran, Akar, "Akademiye Türkiye’nin yakından tanıdığı belediye başkanları ve akademisyenler derslere katılıp katılımcılara bilgilerini paylaştı. AK Parti nitelikli siyasetçi nerede olursa olsun muhakkak hayata bir katkı verir düşüncesiyle hareket eder. AK Parti tarafından sürdürülen bir eğitim faaliyeti olmasına rağmen parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin herkesin katıldığı bir eğitim programı oldu. Siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcılarını tarih, siyasi tarih, ekonomi, dış politika ve benzeri konularda aydınlatmak ve bilinçli bireyler yetiştirmektir amacındayız. Amacımız nitelikli siyasetçiler yetiştirmektir” dedi.
17 dönem siyaset akademisini bitiren ve sertifika almaya hak kazanan Faysal Oruç, Ahmet Erdem ve Nihat Teğin ilk üç sırayı paylaştı.