Siirt Ak Parti Tillo Olağan Kongresi

Ak Parti Tillo Olağan Kongresi

14.01.2018 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

Ak Parti Tillo Olağan Kongresi

SİİRT (AA) - AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ethem Sancak, "Tillolulara düşen görev, eskiden etkili oldukları coğrafyalara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine dağılıp 2019'a kadar irşad ve öğretme faaliyetlerine başlamaları gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

Sancak, AK Parti Tillo 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Tillo'nun İslam coğrafyası için çok büyük önemi olduğunu söyledi.

Tillo'nun İslamı kabulünden bu yana İslam alemine irşad rolünü üstlenip, bilgi, bilim, din, diyanet, örf öğrettiğini işaret eden Sancak, şöyle konuştu:

"Bütün Ortadoğu'yu sabırla, birliktelikle ve birlikten kuvvet doğar inancıyla tecrid eden bir yerdir Tillo. Tillolular gittikleri yerlerde ilim, irfan ve irşadı yayarlar. Bunu şimdi Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğu için söylüyorum. Büyük liderimiz, dünya lideri 300 yılda bir gelen, buranın ayağa kaldırdığı liderimiz diyor ki; 'Şimdi ikinci kurtuluş savaşı veriyoruz.' diyor. Daha önceki kurtuluş savaşlarında bu yörenin yetiştirdiği büyükler, zaman gelmiş Kuran-ı Kerim rahleleri bir kenara bırakmış tüfeği üstlenmiş ve vatan savunmasına katılmışlardır. Şeyh-el Hazinler, Şeyh Şerafettinler buranın şeyhleri an gelmiş buranın vatan savunması için askere yazılmışlar, milis güç oluşturmuşlar ve ülke için savaşmışlardır."

Haberin Devamı

Tilloluların güzel hitap etmeyi bilen, güzel konuşmayı bilen insanlar olduğu ifade eden Sancak, "Onun için Tillolulara düşen görev, eskiden etkili oldukları coğrafyalara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine dağılıp 2019'a kadar irşad ve öğretme faaliyetlerine başlamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidilen kongrede, İlçe Başkanlığına Şaban Durğun getirildi.

Kongreye, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da katıldı.