Malatya AK PARTİ YEŞİLYURT KADIN KOLLARI 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

AK PARTİ YEŞİLYURT KADIN KOLLARI 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

08.02.2015 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ YEŞİLYURT KADIN KOLLARI 4. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Yeşilyurt İlçesi Kadın Kolları Başkanlığının gerçekleşen 4.Olağan kongresinde mevcut başkan Serap Alagöz yeniden başkan seçildi.
Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Kongresine, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Milletvekili aday adayları Bülent Tüfenkci ve Bayram Taşkın, Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan ile çok sayıda partili katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Serap Alagöz, bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde özveri ile çalışan kadın kolları teşkilatının bu kongre ile yeni bir soluk ve yeni bir şahlanış sergileyeceğini belirterek güçlü bir şekilde 2015 genel seçimlerinden zaferle çıkmak istediklerini söyledi.
AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ise kongrenin herkese hayırlı olmasını dileyerek bu tür kongrelerin siyasi partiler için bir kan tazeleme vesilesi olduğunu söyledi. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da, 2015 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye yolunda çok önemli olduğunu ifade ederek merkez ilçeler ve kadın kolları teşkilatlarının da bu süreçte önemli rol üstlendiğini belirtti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da kongrelerin tazeleme ve yenileme süreci olduğunu belirterek 2001 yılında kurulan AK Parti’de sadece ana kademe değil gençlik ve kadın kollarının da her zaman aktif bir şekilde çalıştığını dile getirdi. AK Parti’nin milletin bağrından çıkan bir parti olduğunu vurgulayan Polat, AK Parti’nin ülkedeki herkesi temsil ettiğini sözlerine ekledi.
Eski il başkanı Bülent Tüfenkci de, kapı kapı dolaşarak insanlara AK Parti’nin davasını anlatan kadın kollarının bu seçim öncesi de özenle çalışarak oy oranını daha da atıracağına inandığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu günlerin birlik ve beraberlik günleri olduğunu ifade ederek “Malatya teşkilatı bugüne kadar her zaman birbirine kenetlendi. Dolayısıyla biz küçük düşünen bir yapı içerisinde asla olmadık Malatya’daki başarı da bunu gösteriyor” dedi.
Milletvekili Cemal Akın ise konuşmasında kadın kollarının her zaman gösterdiği gayretli çalışmalar ile AK Parti’nin iktidar da olduğunu ve bundan sonra da bu şekilde olacağını söyledi. Milletvekili Mustafa Şahin de 2015 seçimlerinde Malatya’nın bugüne kadar verdiği seçim sınavlarından daha da iyisini başarabileceğini ifade ederek kadın kollarına bu başarılarından dolayı teşekkür etti.
Kongrede son olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da 7 Haziran’da yapılacak genel seçimleri hatırlatarak bu günü iple çektiğini dile getirdi. 7 Haziran’a kadar "durmak yok yola devam" ilkesi ile hareket edeceklerini söyleyen Kahtalı, “İnşallah o günün akşamına kadar tüm enerjimizle çalışacağız ve sandıktan zaferle çıkacağız” dedi.
Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Serap Alagöz yeniden Yeşilyurt AK Parti Kadın Kolları Başkanı seçildi.