Siyaset AK Partili ilçelerde ‘popüler’ adaylar

AK Partili ilçelerde ‘popüler’ adaylar

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

CHP, İstanbul’da yönetimde olduğu 14 belediyedeki siyasi ve mali tabloyu mercek altına alırken, bir yandan da AK Partili belediyeleri çalışıyor.

AK Partili ilçelerde ‘popüler’ adaylar

CHP yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılması için Ak Partili belediyelerdeki oyunu artırmayı da bir “zorunluluk” olarak görüyor. Bu kapsamda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kafatancıoğlu ile İstanbul Yerel Yönetimler Masası üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, “İstanbul” sunumu yaptı. CHP’nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısı sonrasında gerçekleşen sunumda Kaftancıoğlu, İstanbul’un 39 ilçesinde çıkarılan aday profilleri hakkında bilgi verdi. Sunumda AK Partili ilçelerde ‘popüler’ adayların ön plana çıkarılması değerlendirildi. CHP, İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarını, diğer tüm adaylarını belirledikten sonra açıklamayı planlıyor.

Haberin Devamı

CHP milletvekilleri Mahmut Tanal’ın Sultanbeyli’den, Sezgin Tanrıkulu’nun Esenyurt’tan, Mehmet Bekaroğlu’nun Ümraniye’den, eski milletvekili Berhan Şimşek’in de Bağcılar’dan aday gösterilebileceği yorumları yapılıyor.